MOBIL

Test: OPERA FOR ANDROID

Opera for Android ute av beta

Den ferdige versjonen av Opera for Android har mange godbiter å by på.

Opera har hatt gigantsuksess med nettleseren Opera Mini, som i flere år var den eneste som komprimerte datatrafikk og greide laste nettsider i et akseptabelt tempo.

Siden den gang har vi hatt en massiv utvikling både på programvare- og maskinvaresiden, og de fleste nettlesere du kan velge mellom i dag gir deg en bra surfeopplevelse. Det kanskje viktigste punktet er at internetthastigheten på mobilen din har mangedoblet seg de siste årene.

Det er med andre ord hardere konkurranse mellom nettleserprodusentene, og dette er nok også grunnen til at Opera tok seg god tid før de omsider viste frem Opera for Android under årets Mobile World Congress i Barcelona.

Nå er nettleseren ute av beta, og kan hentes ned gratis på Google Play.

Mange nyheter


F.v: Startsiden, Discover og Off-road.

Den ferske Opera-utgaven har fått et nydesignet brukergrensesnitt med lysere farger, i tillegg til flere nye funksjoner.

Discover er en løsning som ifølge Opera selv er "den beste funksjonen i en nettleser siden bakoverknappen". Denne minner mye om en form for RSS, og lar deg velge interesseområder fra en liste med kategorier.

Når du sveiper over til denne funksjonen får du en oppdatert liste med nyheter som matcher kriteriene dine, og som du kan se av bildene ovenfor presenteres de som en egen nyhetsnettside med både ingressbilder og inngangstekst.

Off-road er en funksjon som kommer godt med om du er i utlandet, eller rett og slett har brukt opp datakvoten din for måneden. Denne funksjonen bygger på et element Opera alltid har vært opptatt av: Datakompresjon. Du aktiverer Off-road fra en egen knapp i nettleseren, som deretter behandler innholdet på en ekstern server før den sender en vesentlig lettere versjon av nettsiden til telefonen din, og gjør både at du sparer datatrafikk og at ting oppdateres i raskere tempo.

Om du har brukt Opera på PCen kjenner du sannsynligvis allerede til startsiden med forhåndsvisning av bokmerkede nettsteder. Denne er også på plass på Android-versjonen. Du kan ellers bla mellom åpne nettsteder ved å sveipe med fingeren, og det er kommet på plass et kombinert adresse- og søkefelt. Sistnevnte er forøvrig også på plass i den originale Android-nettleseren.

Synes du dette er interessant er det bare å pelle seg inn på Google Play og hente ned godsaken.

Kilde: Opera (pressemelding)