MOBIL

Test: null

Nye kjemper fra Samsung

Galaxy Mega-serien leveres med 6,3 og 5,8-tommers skjermer.

12. apr. 2013 - 11:54

Samsung har gradvis økt skjermstørrelsen i telefonene sine de siste årene. Galaxy Note II ligger på 5,55 tommer, mens toppmodellen Galaxy S4 har krøpet opp til 4,99 tommer.

Nå slipper produsenten løs to nye beist: Galaxy Mega 6.3 og Galaxy Mega 5.8. Tallene bak navnet gjenspeiler - som du har forstått - skjermstørrelsen.

Mellomklasse

Galaxy Mega-telefonene ser i første omgang ikke ut til å ha så veldig mye annet å by på enn digre skjermer. Mens 6,3-tommeren kjører en oppløsning på 720 x 1280 piksler, har 5,8-tommeren fått knappe 960 x 540. Da er det faktisk fare for at ting blir litt kornete.

Den største versjonen kjører på en tokjernet Qualcomm-systembrikke med en prosessorhastighet på 1,7 GHz, har LTE, et 8 megapikslers kamera og leveres med enten 8 eller 16 GB internminne - du kan også bruke minnekort.

6,8-tommeren har en tokjernet 1,4 GHz-prosessor, HSPA som høyeste internetthastighet og 8 GB internminne (og minnekortstøtte).

Begge telefonene har 1,5 GB arbeidsminne og IR-port for å kunne brukes som fjernkontroll. Android-versjonen er 4.2 Jelly Bean.

Fyller ut

Begge telefonene slår oss kjapt som "fyllmasse" mellom 5-tommerne og 7-tommerne, samtidig som vi ikke greier å bli helt imponert ut fra spesifikasjonsarket.

Pris og tilgjengelighet i Norge er foreløpig ukjent.

Kilder: The Verge

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.