MOBIL

Test: null

Nokia vil ha 16 kameralinser

... i én og samme telefon.

27. mai 2013 - 12:45

Nokia har de siste årene vist frem en rekke interessante nyvinninger på kamerafronten, ikke minst da de i fjor kom med en 41 megapikslers sensor som faktisk gav mening.

Og det ser ikke ut til at Nokia er ferdige å utforske alternative kameraløsninger. Selskapet skal gå med planer om å kjøpe seg opp i Pelican Imaging, som står bak en kameraløsning som innebærer hele 16 linser.

Linsene er plassert i et 4x4-nett, og skal gi en rekke fordeler sammelignet med tradisjonell optikk. I den ferdige bildefilen vil det for eksempel lagres fokusinformasjon for hver eneste av linsene, noe som ikke bare gir større kreativ kontroll mens du tar bildet - du vil også kunne skifte fokusfeltet etter at bildefilen er lagret.

De forskjellige linsene tar seg også av hver sin dedikerte farge, noe som skal skape mindre støy i den ferdige bildefilen.

Med så mye informasjon per eksponering vil de ferdige bildene naturlig nok ta større plass enn vanlig, men økningen skal ikke være på mer enn 20 prosent.

Ifølge sjef i Pelican Imaging, Chris Pecket, skal den første telefonen med 16 linser dukke opp på markedet i 2014. Det er overhengende fare for at vi da snakker om en Lumia-telefon. 

Kilde: Engadget

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.