MOBIL

Test: null

Nokia-nettbrett kan komme i juni

... sammen med en ny toppmobil.

3. mai 2013 - 13:49

Om Nokia har hatt en bra eller dårlig start på året kommer an på hvilke kriterier du legger til grunn. I første kvartal solgte selskapet 27 prosent flere Lumia-telefoner enn samme periode i fjor, men samtidig gikk også omsetningen ned med hele 257 millioner euro. Dette skyldes blant annet at konkurransen i de laveste prissegmentene har blitt hardere. 

I går ble det kjent at Nokia har innkalt til pressekonferranse i New Delhi 9. mai, der det ikke er helt umulig at vi får se selskapets neste toppmodell. At det nå har dukket opp rykter om at et nytt nettbrett og en ny toppmobil skal treffe markedet i juni underbygger disse spekulasjonene.

Windows-nettbrett

Det har blitt snakket i gangene om et Nokia-nettbrett i flere år allerede, og nå kan det altså se ut til at ryktene blir innfridd. Nettbrettet skal (selvsagt) kjøre på en Windows-variant, men det er ikke kjent om det er snakk om Windows RT eller Windows Phone 8. Skjermstørrelsen skal være på seks tommer.

I et intervju med Mobile Magazine sier Nokia-sjef Stephen Elop at selskapet er ute etter å eksperimentere med en ny og bredere formfaktor, noe som kan være et lite hint om at det kommende nettbrettet blir en mellomting mellom Note-sjangeren og vanlige nettbrett.

Satser videre på kamera

Nokia holder kortene tett til brystet når det gjelder spesifikasjoner og høydepunkter for den neste toppmodellen sin, men legger ikke skjul på at kameraet vil være en viktig faktor fra å skille seg fra konkurrentene. 

Det skal for øvrig også gjelde telefoner i lavere prisklasser, selv om disse selvsagt ikke vil by på samme komponenter som toppmodellene.

Forvent mer info iløpet av neste uke.

Kilde: Mobile Magazine

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.