MOBIL

Test: null

Nokia lanserte Lumia 928

Krympet Lumia 920 for det amerikanske markedet.

13. mai 2013 - 13:13
Vis mer

Det har i lang tid gått rykter om en ny Lumia-toppmodell som skulle ta over for Lumia 920, og produktnavnet Lumia 928 har dukket opp flere ganger. Nå er den omsider offisielt lansert.

LES OGSÅ: Lumia 928-teaser ute

Like komponenter som 920

Det var ikke helt kjent nøyaktig hva vi kunne forvente oss av Lumia 928, utover at kameraet skulle være påkostet. Nå når den er ute av skapet viser det seg at den er mer et supplement til Lumia 920 enn en oppfølger.

Her får du den samme prosessoren, den samme grafikkbrikken, like mye arbeidsminne, like mye interminne, like stor skjerm med den samme oppløsningen - og sist, men ikke minst - et identisk kamera.

Det er et par forskjeller. Lumia 928 er med en vekt på 162 gram en hel del lettere enn 920, som klokker inn på 185 gram. Designen er også annerledes, og nykommeren har vesentlig skarpere kanter. Dette bidrar til at den er litt tynnere, litt smalere og litt kortere.Lumia 928 er litt mindre enn Lumia 920, og byr stort sett på samme innmat.

IPS-skjermen er også byttet ut med en AMOLED-variant.

Verizon-bundet

I første omgang skal telefonen lanseres via Verizon i USA, et marked som var noe lunkent til Lumia 920.

Foreløpig sies det ikke noenting om Lumia 928 på Nokias norske nettsider, noe som betyr at den ikke er aktuell her til lands i første omgang. Tiden vil vise om dette endrer seg.

PS! Nokia kjører i gang et Lumia-arrangement i London i morgen. Her forventes det at vi får se en "ekte" oppfølger i Lumia-serien.

Kilde: NokiaLes mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.