MOBIL

Test: null

Nå kan du kjøpe Firefox-telefonene

GeeksPhone Keon og Peak kan nå bestilles om du er sulten på å prøve et helt nytt operativsystem.

23. apr. 2013 - 15:52

På nyåret ble de to første modellene med Firefox OS, GeeksPhone Keon og Peak, annonsert, med lovnader om at markedslanseringen var "rett rundt hjørnet".

Les også: Slik er Firefox OS

Og GeeksPhone holder det de lover, begge ligger nå ute for salg, og kan bestilles fra GeeksPhone.com. At du befinner deg i Norge betyr lite, da selskapet sender til hele verden.

Ikke high-end

Både Keon og Peak er såkalte utviklermodeller, som betyr at de først og fremst skal nå ut til personer som vil skrive programvare for Firefox OS. Her er altså målsetningen å få gang på app-utvalget, noe som er helt nødvendig for å kunne ta opp kampen mot Android og iOS. 

Spesifikasjonsarket er derfor underordnet, og begge telefonene har ganske spinkle spesifikasjoner. Keon kjører på den aldrende Snapdragon S1-systembrikken MSM 7225, som har en énkjernet prosessor på 1 GHz, grafikkbrikken Adreno 200 og 512 MB RAM. Oppløsningen er på 480 x 320 piksler.

Peak har fått litt sintere komponenter, og byr på Qualcomm MSM8225-systembrikken, som første gang så dagens lys i HTC Sensation i 2011. Denne har to prosessorkjerner på 1,2 GHz, grafikkbrikken Adreno 225 og 512 MB arbeidsminne. Her får du en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Det er flere årsaker til den beskjedne innmaten. For det første kan de få spredt telefonene kjapt ved å kjøre en pris på henholdsvis 91 og 149 dollar, som tilsvarer knappe 532 og 872 kroner med dagens kurs. For det andre får utviklerne testet at programvaren deres greier å kjøre på lett maskinvare. 

Det er for øvrig ikke noe krav at du er utvikler for å bestille telefonene, så om du bare er nysgjerrig får du en billig inngang til en ny mobilplattform her.

Kilde: GeeksPhone via GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.