MOBIL

Test: null

Mobilen kan bli promillekontroll

"The Floome" kobles direkte i lydutgangen, og viser hvor kjørbar du er.

31. mai 2013 - 12:51

Det kan med jevne mellomrom hende at den planlagte utepilsen ender opp som en helaften, og da er det ikke urealistisk at man våkner med en sterk lengsel etter en Cola på glassflaske.

Samtidig er det ikke alltid like lett å vite om bilen eller beina er det mest fornuftige transportmiddelet til butikken, og da er det greit å ha en promillemåler liggende.

Nå har et italiensk selskap utviklet "The Floome", som enkelt og greit er en mini-promillemåler du kobler til mobilen din. Den kobles direkte i lydutgangen, og alt du ellers trenger å gjøre er å laste ned en tilhørende app.

Mens tradisjonelle promillemålere enkelt og greit viser deg promillen din, vil du på mobilen din også kunne plotte inn vekt og kjønn, og kan dermed anslå omtrent hvor lenge du må vente før du er kjørbar. Du blir også varslet når dette tidspunktet er nådd, slik at du kan blåse på nytt.

Crowd-funding

Selskapet bak The Floome satser på såkalt "crowd funding", som innebærer at de er avhengige av å få donasjoner for å få produktet ut på markedet. Foreløpig har de fått inn rundt fem prosent av målsetningen om 135000 dollar.

Om de lykkes med å få oppfinnelsen på markedet vil utsalgsprisen ligge på rundt 80 dollar, mens de som donerer 65 dollar eller mer vil få et eksemplar uten annet enn fraktkostnader som takk for hjelpen.

Skrytevideo nedenfor.

 Kilde: Phonearena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.