MOBIL

Test: null

Kruttpakke fra Nokia på vei?

Den første firekjernede Windows-mobilen kan komme fra Nokia. 

17. juni 2013 - 12:41

Windows Phone er en plattform som er laget for å kjøre smidig selv på medium maskinvare, og til tross for at disse tradisjonelt ligger et stykke bak sine Android-konkurrenter maskinvaremessig har vi til gode å prøve en som er treg. 

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

Nokia debuterer

Det betyr ikke at utviklingen ikke går videre. Qualcomm har allerede annonsert at Windows Phone-modeller med fire prosessorkjerner er på vei, og det er overhengende fare for at Nokia - som utelukkende satser på Windows Phone - blir først ut. 

Nylig dukket det opp resultater fra en ytelsesmåling HOS GFXBench, gjort med en ikke navngitt Nokia-telefon (typisk for protomodeller), der det oppgis at telefonen har fire prosessorkjerner og 720p-skjerm. 

I samme måling ser vi også at det er grafikkbrikken Adreno 305 som står i godsaken, altså Qualcomms grafikkvariant for mellomklassetelefoner. Dette betyr ikke at ytelsen er dårlig - tvert i mot lander den på tall i samme klasse som Galaxy S4 og Sony Xperia Z

Det betyr også at vi høyst sannsynlig snakker om Qualcomms Snapdragon 400-systembrikke, som kjører en prosessorhastighte på 1,2 GHz og har integrert LTE. 

Foreløpig er det lite annen informasjon å oppdrive, men ikke se bort fra at en offisiell annonsering nærmer seg. 

Kilde: GFXBench via Mynewmachine

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.