T2

Test: LOGITECH UE MEGABOOM

Kanskje den ultimate strandhøyttaleren?

TEST: Logitech UE Megaboom.

Logitech UE Megaboom er en større utgave av Logitechs gode Boom. Det betyr blant annet bedre lyd, bedre batterilevetid og bedre bluetooth-rekkevidde.
Logitech UE Megaboom er en større utgave av Logitechs gode Boom. Det betyr blant annet bedre lyd, bedre batterilevetid og bedre bluetooth-rekkevidde. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
12. juni 2015 - 18:48
Vis mer

Denne testen er en del av Disse høyttalerne kan du ta med deg på stranda .

Megaboom er riktignok i en helt annen klasse enn mange av de øvrige i denne testen både pris- og størrelsesmessig, men hvis du liker konseptet til lillebror Boom byr Megaboom på mye mer av det samme.

Designmessig er den kliss lik Boom, bare i en forstørret utgave.

Portpluggene i bunnen er imidlertid blitt mer solide, og det gjør at Megaboom er fullstendig vanntett (IPX7) – du kan altså ta den med deg i bassenget og holde den under vann uten at den slutter å spille, bare du passer på at portene er plugget igjen.

Les også: 9 smarte Spotify-triks

Dynamisk, men litt kasselyd

Boom veier 538 gram og er 18 centimeter høy, omtrent nøyaktig som en halvliterboks, mens Megaboom er 22,6 centimeter høy og veier 877 gram.

Det gjør at den ikke er like umerkbar i veska eller sekken som lillebror, men den er fortsatt portabel i massevis.

Lydsignaturen er omtrent som på lillebror Boom. Det betyr at den låter litt «kassete», men har flott dynamikk i lyden. Vokaler kunne ha vært mer veloppløste, men Megaboom tilfører langt mer bass og fylde enn hva lillebror Boom kan by på.

Den spiller også helt vanvittig høyt – vi målte enorme 95 desibel fra én meters avstand innendørs – og det uten noen spesiell forvrenging av lyden. Dette er altså en høyttaler som helt flott klarer å lage fest på egen hånd, og det i ganske store rom.

Les også: Vi tester ni hodetelefoner

Med pluggene i er Megaboom fullstendig vanntett.
Med pluggene i er Megaboom fullstendig vanntett.

Equalizeren trengs

Den tilhørende appen gir deg tilgang til en equalizer med noen predefinerte innstillinger og en manuelt justerbar grafisk variant.

Vi synes standardinnstillingen her er litt voldsom for innendørsbruk, med en nedre mellomtone som tar veldig stor plass og gjør lyden veldig insisterende om du har harde vegger.

«Små lokaler»-innstillingen er i så måte langt mer behagelig, selv om den fjerner litt av åpenheten og punchen.

TEST: Soleklar taper blant bluetooth-høyttalerne

Megaboom ved siden av mindre Boom. Megaboom er cirka 60 prosent tyngre enn lillebror.
Megaboom ved siden av mindre Boom. Megaboom er cirka 60 prosent tyngre enn lillebror.

Konklusjon

Batterilevetiden er oppgitt til opptil 20 timer, men det er naturligvis i en optimal setting med magert volum.

Vi kjørte Megaboom på full guffe og med bluetooth-tilkobling gjennom en lang beachvolleyballøkt, og da sa den takk for seg etter rundt tre og en halv time. Det er ikke voldsomt imponerende, men det er heller ikke så ofte du trenger å kjøre den på absolutt maks.

Alt i alt liker vi Megaboom veldig godt. Lyden er ikke topp sammenliknet med mer hifi-låtende høyttalere i den samme prisklassen, men Megaboom kan til gjengjeld skilte med at den er vanntett, har langt bedre batterilevetid og ikke minst er rimelig portabel.

Kanskje den ultimate strandhøyttaleren?

TEST: TEST: Tre trådløse høyttalere med Spotify Connect

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.