MOBIL

Test: null

iTunes Radio er lansert

Streaming-tjeneste for i-dingsene dine. 

10. juni 2013 - 21:39

Det har i lang tid gått rykter om at Apple har hatt en ny musikktjeneste på vei, og i dag slapp produsenten omsider iTunes Radio ut av skapet. 

LES OGSÅ: Apple lanserer iOS 7

Lærer seg musikksmaken din

iTunes Radio er kort fortalt en internettradio du kan dressere selv. Du starter med å velge en artist, en sjanger eller en spesifikk låt, så legger du listen for hvilken type musikk som blir valgt ut. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Hører du en låt du liker ekstra godt kan du merke den med stjerner for å fortelle programvaren at du vil høre låter som ligner, mens du like lett kan bannlyse det du ikke vil høre igjen. Dess mer du bruker disse funksjonene dess mer skreddersydd blir kanalen. 

Utvalg fra iTunes

iTunes Radio har tilgang til hele iTunes-biblioteket, og har dermed over 26 millioner låter å plukke i når "din radiokanal" skal snekres sammen. 

I motsetning til med for eksempel Spotify kan du ikke velge spesifikke låter som skal spilles av. Du vil imidlertid kunne se historikken over alle sporene du har hørt på, med et "kjøp-ikon" ved siden av. 

iTunes Radio er altså ikke bare en trivelig underholdningstjeneste for deg som bruker - det er også en effektiv motorvei inn på iTunes Store. 

Foreløpig kun USA

Dagens dårlige nyhet er at iTunes Radio i første omgang kun vil være tilgjengelig i USA, og det ble ikke gitt et spesifikt tidspunkt for når vi kan forvente en lansering i resten av verden.

Edit: Ifølge den norske pressemeldingen som nettopp tikket inn vil iTunes Radio være tilgjengelig fra høsten av.

Kilde: Apple

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.