MOBIL

Test: null

iPhone 5S kan være rett rundt hjørnet

Det kan se ut til at den neste iPhone-varianten er nærmere lansering enn antatt.

30. apr. 2013 - 13:50

Det har vært forholdsvis stille i ryktemølla for den neste iPhone-versjonen, ihvertfall sammenlignet med tidligere år. Nå snakkes det i gangene om en lansering av iPhone 5S (navnet er selvsagt ikke bekreftet) allerede i sommer.

Arenaen skal være Apple-arrangementet WWDC 2013, som går av stabelen 10. juni.

Forbedret kamera

Helt hva vi kan forvente oss er det ingen som vet, men de ferskeste ryktene skal ha det til at både front- og bakkameraet er vesentlig forbedret. Frontkameraet skal nå kunne ta bilder i opp til 12 megapikslers oppløsning, mens bakkameraet skal greie to megapiksler.

I tillegg skal det ha dukket opp en del ny funksjonalitet. Blant annet nevnes en funksjon kalt dual shot, som i praksis gjør det samme som Samsungs variant på toppmodellen Galaxy S4. Denne gjør det kort fortalt mulig å bruke både front- og bakkameraet samtidig, der en liten rute i bildet viser den som filmer/tar bilder og integrerer dette i det ferdige resultatet.

iOS 7

Med ny iPhone kommer også ny versjon av Apples mobilplattform, iOS. Denne gangen er det versjon 7.x som står på trappene. Heller ikke her er det mye informasjon å spore, men et av høydepunktene skal altså være dual-shot-funksjonen. Denne skal for øvrig være forbeholdt iPhone 5S, til tross for at også eldre modeller skal oppgraderes til ny iOS-versjon. 

Om det stemmer at en ny iPhone kun er halvannen måned unna kan du forvente en betydelig oppgang i rykter og spekulasjoner de neste ukene, så det er bare å stålsette seg.

Kilde: iOSdoc, GSMarena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.