MOBIL

Test: null

Huawei med verdens tynneste

6,18 mm tykk mobil er lekket.

29. apr. 2013 - 12:27

I en tid der mobilene får stadig større skjermer er det ikke til å unngå at de blir både høyere og bredere enn telefonene vi hadde for noen få år siden.

Det er dog étt punkt som har blitt slankere, og det er midjen. Så godt som alle nye toppmodeller er mindre enn én cm tykk, og de fremstår ofte som store flak.

Nå kan det se ut til at Huawei har satt ny rekord her. Nylig lekket det bilder og spesifikasjoner for en telefon kalt P6-U06.

Syltynn muskelkar

Telefonen har dimensjoner på 132,6 x 65,5 x 6,18 mm, mens vekten er på drøyt 120 gram.

Til tross for beskjeden vekt og tykkelse har telefonen fått mye kraft bak dekslene. Prosessoren skal ha fire kjerner på 1,5 GHz, noe som antyder at vi snakker om selskapets egenproduserte systembrikke K3V2. At det ikke er LTE-støtte underbygger dette. Arbeidsminnet skal være på 2 GB.

Skjermen har en størrelse på 4,7 tommer, og kjører ut en oppløsning på 720 x 1280 piksler. Kameraet skal ha en oppløsning på 8 megapiksler og filmer i 1080p.

Prisen på godsaken er foreløpig ikke kjent, men med Huaweis aggressive prisstrategi i bakhodet kan du regne med at den havner på rundt 3000 kroner.

Telefonen er forøvrig allerede godkjent av de kinesiske telemyndighetene, så en offisiell lansering er nok ikke langt unna.

Kilde: GSM Insider

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.