MOBIL

Test: null

HTC lanserer Butterfly S

Samme kamera som HTC One, like mye krutt som Galaxy S4. 

Det er ikke mange dagene siden det lekket ut bilder av det som skulle være en oppgradert versjon av HTC Butterfly, og nå ligger den offisielt ute på HTCs hjemmesider. 

Butterfly S

Den oppgraderte telefonen har fått navnet Butterfly S, og rent designmessig er det lite som skiller telefonen fra originalen. Men den har fått heftige oppgraderinger på innsiden. 

Med en femtommers skjerm som smeller ut 1080p-oppløsning nytter det ikke med middels maskinvare for å få en flytende bruksopplevelse, og vi tipper Butterfly S er rustet til å ta unna det meste. Under skallet finner du Qualcomms råsterke Snapdragon 600-systembrikke, altså den samme som står i Galaxy S4-varianten vi har her i Norge. 

Dette gir deg fire prosessorkjerner på 1,9 GHz, grafikkbrikken Adreno 325 og 2 GB arbeidsminne (RAM). 

4 megapiksler

Ellers er Butterfly S den andre HTC-modellen som leveres med 4 megapiksels "Ultrapixel"-kamera. Ikke la deg skremme av det lave antallet megapiksler her, for HTC har tatt til vettet og fokusert på størrelsen på pikslene fremfor antallet

Les mer om Ultrapiksel-kameraet i testen av HTC One

Mye mer strøm

Den siste, vesentlige oppgraderingen finner du i batteriet. Mens Butterfly hadde en kapasitet på 2020 mAh, leverer oppfølgeren hele 3200 mAh. Det burde slå positivt ut selv med mer strømkrevende komponenter. 

Telefonen skal lanseres i Asia allerede i juli, mens det foreløpig er usikkert når vi får se godsaken her til lands. 

Kilde: HTC

Les mer om: