T2

Test: PHILIPS FIDELIO M2 LIGHTNING

Har du Iphone vil du bli glad i disse

TEST: Philips Fidelio M2 Lightning.

5. juni 2015 - 18:23
Vis mer

Denne artikkelen er del av en samletest: Vi tester ni hodetelefoner

Philips M2 Lightning er basert på den samme konstruksjonen som BT-utgaven men den har en fast kabel som ender opp i Apples Lightningkontakt.

Dette er altså et sett som er skreddersydd til iPhone og den er ikke analog som de andre. Signalet kommer inn i kabelen digitalt og derfor har den en innebygget DAC og forsterker som leverer lyden til høyttalerne.

Det er faktisk ikke så spesielt når det er sagt. Alle Bluetooth hodetelefoner får signalet inn på digitalt format og må ha innebygget elektronikk for å kunne levere det analogt til høyttalerne.

Av en eller annen grunn mangler Lightning-utgaven mikrofon. Det er jo idiotisk, men det er mulig å holde telefonen opp til munnen og snakke direkte i den. Da kan du snakke med hodetelefonene på, men du ser ikke spesielt smart ut.

Test av Bluetooth-høyttaler: Pen høyttaler med rusk i stemmen

Digital eller digital?

De to temmelig like utgavene av Philips M2-hodetelefoner åpner jo også for litt ekstra graving i teknologien. Her kan vi se hvor god den innebygde DAC-en er i forhold til den fra NAD DAC-en, men vi kunne også sammenlikne de to utgavene av musikken i begge ender av en iPhone 6.

Det som var helt klart er at den innbygde DAC-en gjør en utmerket jobb. Når vi sammenliknet lyden fra den samme musikken via NAD-en til den analoge utgaven av M2, eller direkte inn i Lightningkontakten, er det ikke stor forskjell. Ørlite bedre med NAD, men det skulle vel bare mangle.

Test av Sony SRS-X3: Minihøyttaler med flere fordeler

Men Apple da!

Når vi sammenlikner lyden fra iPhonens 3,5 mm kontakt med den digitale lyden via Lightning var forskjellen betydelig. Vi var overasket over hvor stor forskjellen var. Den digitale er langt å foretrekke.

For å sjekke sammenlignet vi lyden i en Samsung S6 direkte ut fra telefonens 3,5 mm port og via NAD-en. Her var forskjellen i lydopplevelse betydelig mindre.

Dét tyder på at den har en vesentlig bedre innebygget DAC enn den som sitter i en iPhone 6. Konklusjonen er at iPhone-eiere bør ta en alvorlig titt på det nye M2-settet til Philips. Det å outsource DAC-en er en god idé.

Les også: Nå tjener artister mer på Spotify enn iTunes

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.