T2

Test: Leitz Complete - Bluetooth Stereo Speaker Professional mod 6366

Pen høyttaler med rusk i stemmen

TEST: Leitz Complete Bluetooth Stereo Speaker.

Blålys: Utseendet er det ingen ting å si på, men lyden i Leitz Complete skuffer.
Blålys: Utseendet er det ingen ting å si på, men lyden i Leitz Complete skuffer.
15. nov. 2014 - 09:05
Vis mer

I siste liten før vi satte punktum, kom en ny aktør på markedet inn og ville være med i testen. Stereo Professional Bluetooth Leitz Complete heter den. Et litt underlig navn, men den stammer fra Esseltegruppen som tydeligvis har tenkt å vise litt muskler i det raskt voksende markedet for bluetooth-høyttalere.

Førsteinntrykket var at dette var da en morsom design. Høyttaleren består av et avrundet rektangel i hvit pianolakk med elektronikken huset i et aluminiumskabinett på innsiden.

På forsiden finner vi en svær knapp omgitt av et blått lys. På baksiden er det en knapp for å skru av lyset om det blir for mye av en god ting. Volumknappene finner vi på toppen i form av et pluss- og minustegn.

Les også: Nå er Office gratis på iPhone og iPad

Bass og diskant.

Det som skiller denne høyttaleren fra de andre, er at den faktisk har separat bass og diskant på baksiden noe vi ikke kan huske å ha sett før. I tillegg finner vi den obligatoriske analoge AUX-inngangen på baksiden.

I likhet med høyttaleren fra Philips, har ikke denne batteri og må kobles til strømnettet. Da bør den også ha skikkelig lyd.

Det er tre høyttalere som samarbeider om lyden. En tretommers basshøyttaler sender lyden nedover slik at den kommer ut av åpningen i bunnen. Et par to og en halvtommers fulltonehøyttalere sender lyden forover. I tillegg støtter en passiv høyttaler opp bassgjengivelsen. Bestykningen er det ikke noe å si på og burde kunne gi god lyd.

Teoretisk skal dette være en stereo-høytaler med to separate kanaler. Men i likhet med andre høyttalere hvor lydkildene sitter så tett sammen, så funker ikke lydseparasjonen.

Les også: Dette mobil-flaggskipet koster halvparten av konkurrentene

Skuffende

Når vi kobler høyttaleren opp på bluetooth gir den seg til kjenne som Big Blue. Vi vet ikke om IBM burde blir sure for navnevalget, for vi forbinder jo det navnet med ytelse og kvalitet. Er det det her? Nei, dette var ikke mye å klappe for.

Lyden står ikke til forventningene skapt av navnet og designen. Den låter flatt med et distinkt kassepreg. Og når vi drar på blir det bare verre. Ingen av de andre forvrengte like mye som denne.

Sammenliknet med høyttaleren fra Philips som heller ikke har batteri er det rett og slett natt og dag. Og Philips koster bare hundrelappen mer.

Den eneste grunnen til å kjøpe denne høyttaleren er om du faller for designen. Er du på utkikk etter god lyd er det mange andre, inklusive alle i denne testen som kommer foran.

Les også:

En ghettoblaster i miniatyr

Denne sender musikk gjennom murvegger

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Den beste støykanselleringen har blitt enda bedre  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.