GUIDER

Test: null

Fått ny smarttelefon?

Her er det viktigste du trenger å vite for å komme i gang med Android, iPhone og Windows Phone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. jan. 2014 - 15:42

Har du fått ny smarttelefon? Da ligger en verden av funksjoner og muligheter for dine føtter. Om du har fått en telefon med nytt operativsystem, har byttet ut en gammel telefon eller ikke har noen erfaring med smarttelefoner fra før av, kan det være greit å vite hvordan du skal komme i gang.

Med årene har det blitt rimelig enkelt å ta i bruk smarttelefoner. Når du skrur på telefonen din første gang ledes du gjennom et selvforklarende oppsett, og de fleste av oss vil antakelig oppleve dette som greit. Det kan likevel være lurt å ha en viss oversikt over hvorfor du konfigurerer de forskjellige innstillingene.

Det er også greit å ha oversikten over hvordan menyene er bygget opp, og noen snarveier som kan gjøre bruken av telefonen enklere. 

Starthjelp til din nye mobil

Vi har satt sammen guider som tar for seg de grunnleggende funksjonene du bør kjenne til på smarttelefoner med Android, iOS og Windows Phone. Disse kan også være til nytte dersom du har byttet operativsystem, eller om du for eksempel har en Android-telefon med en gammel versjon av operativsystemet.

Android

Har du en ny smarttelefon med Android er det lett å komme i gang. I denne guiden tar vi for oss de viktigste grunnfunksjonene, og oppsett av Google-konto. Utfordringen med Android er at det er små og store forskjeller på hvordan saker og ting fungerer avhengig av hvilken produsent som har laget telefonen. Det grunnleggende er imidlertid stort sett likt.

I guiden leser du hvordan og hvorfor du setter opp Google-konto, hvordan du bruker tastene, menyenes oppbygging, hvordan du installerer eller sletter apper, oppsett av e-post og andre tjenester, hvordan du holder oversikten over databruken din, og hvordan du sikrer telefonen mot tyver.

LES GUIDEN: Slik kommer du i gang med Android

iPhone

iPhone har rykte på seg for å være enkel å bruke. Men har du aldri vært borti en smarttelefon tidligere kan det likefullt oppleves som en ny verden. I denne guiden tar vi for oss de viktigste, grunnleggende funksjonene du bør kjenne til. Dette kan også være nyttig for deg som har byttet ut en eldre iPhone med en nyere som kjører iOS 7.

I guiden leser du hvordan du setter opp Apple-ID, hvordan du bruker tastene på telefonen, hvordan menyene fungerer, hvordan du laster ned eller sletter apper, hvordan du setter opp e-post og andre tjenester, hvordan du holder oversikten over internettforbruket ditt, og holder telefonen sikker mot inntrengere.

LES GUIDEN: Slik kommer du i gang med iPhone

Windows Phone 8

Windows Phone er operativsystemet som brukes på Nokias nye smarttelefoner. Det brukes også i mindre grad av andre produsenter. Fordelen er at det fungerer likt uansett hvilken telefon du har. Windows Phone fungerer litt annerledes enn Android og iOS, blant annet siden det har en startskjerm med såkalte fliser.

I denne guiden leser du hvordan du setter opp telefonen din første gang, og hvorfor du trenger en Microsoft-konto. Her får du også en grundig gjennomgang av menyene og funksjonene, hvordan du flytter filer til og fra telefonen, og hvordan du installerer apper, og hvordan du sporer opp telefonen dersom den blir borte.

LES GUIDEN: Slik kommer du i gang med Windows Phone 8

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.