T2

Test: PHILIPS M1

Disse er det særdeles enkelt å bli glad i!

TEST: Philips M1 hodetelefoner

Håvard Holmedal
7. des. 2013 - 08:55

Philips M1

Importør: Philips

Pris: 1390 kroner

Karakter: 8 av 10

Watt mener: Disse er det særdeles enkelt å bli glad i!

+

God bærekomfort

Balansert og lett å like

Holder litt igjen

Vi synes det er utrolig moro at det kommer så mange gode hode­telefoner, og særlig fordi det betyr­ at det er veldig mange mennesker som blir vant med god lyd.

Det er litt rart at dette skal skje ute i bytrafikken, på badestranda, på toget eller bussen på vei til jobben, men det viktigste er at det er veldig mange som investerer mer enn et par hundrelapper på lyd i farten.

Vi har tidligere testet den mye større og dyrere Philips L1, som er en modell man fint kan koble til en dedikert hodetelefonforsterker og krype sammen i godstolen eller sofaen med. Det er jo en såkalt omsluttende modell, og er ikke helt giret inn mot mobilt bruk.

Dette er derimot den ganske så flotte M1 som er en ekte lettvekter som sitter akkurat passe stramt på hodet, og som kan sitte der i timer uten at du behøver ta dem av.

TEST: Små monstre som låter stort

De er ganske fine

Hodetelefonene kommer med en avtakbar kabel­, men i motsetning til en del andre, skjøtes kabelen innpå ti centimeter under klokkene i stedet for å plugges direkte til. Litt rar løsning, men til å leve med. Og de er jo ganske enkle å få på plass igjen – skulle de falle av.

Ledningen er litt stiv, og det tar litt tid å få rettet ut brettene fra nedpakkingen. De sitter ikke så hardt fast at du kan hoppe av trikken i fart uten å få klokkene foran øynene, men alternativet er at de klemmer for hardt på ørene og blir helt umulig å ha på over lengre perioder.

Disse hadde jeg på meg over lengre tid under skrivingen av testene i denne utgaven, og jeg følte aldri noe direkte behov for å ta dem av. Bare hvil fremre del av klokkene mot hodet og ikke la ørene ta hele vekten, så er du i mål!

TEST: En ekstraordinær lydopplevelse for pengene  

Lekker ikke lyd

På flyet, toget eller bussen kan du også glede deg over at de ikke lekker så veldig mye lyd ut til siden, slik at du ikke irriterer vettet av damen som sitter og strikker ved siden av deg på toget.

Lyden er ikke helt optimalt åpen, men vi snakker jo om en hodetelefon til under 1400 kroner, og da må vi fire litt på kravene, og heller se litt på hva tilsvarende modeller på markedet yter og leverer. De holder altså litt igjen i forhold til andre modeller vi har hørt, men de har bra balanse mellom bass, mellomtone og diskant, og de låter veldig rent og ryddig. De har også tilfredsstillende evne til å fokusere på instrumenter og lydhendelser rundt i lydbildet.

Bassen har også brukbar vekt og dybde, og den har få problemer med å følge enhver bassgang med stor presisjon. Mellomtonen er tydelig og gjør stemmer levende og riktig balansert, mens diskanten på toppen er akkurat passe fremtredende.

Til sammen gjør dette at hode­telefonen får et ganske livlig, men samtidig behagelig lydbilde som du kan lytte på svært lenge uten å bli lyttetrett.

Les også: Disse hodetelefonene kan lade mobilen din

Konklusjon

Vi gir M1 fra Philips klart godkjent, og synes de treffer riktig så godt til alle som vil ha med seg kvalitetslyden på tur, men som samtidig vil ha noe som er kompakt, lett å bære på hodet og ikke minst lette å frakte med seg i en veske eller bag.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

Slik fungerer komprimering av musikk

TEST:En drøm for alle som får angst av kabler

– En av fedrelandets mest gjennomførte hjemmekinoer  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.