MOBIL

Test: Nokia Lumia 1320

Denne har et alvorlig bra batteri

TEST: Nokia Lumia 1320.

Nokia Lumia 1320 har seks tommers skjerm, og er større enn telefoner flest. Men plassen er godt utnyttet.
Nokia Lumia 1320 har seks tommers skjerm, og er større enn telefoner flest. Men plassen er godt utnyttet. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
8. mai 2014 - 16:11
Vis mer
 

Kort oppsummert

Nokia Lumia 1320 er middels priset Windows Phone 8-telefon med seks tommers skjerm. Men det er batteriet som er den egentlige stjernen i denne forestillingen.

Dette er  kortversjonen av testen.

Les hele testen på neste side.

Konklusjon

Lumia 1320 er en telefon for deg som ikke er interessert i å bruke en kvart månedslønn på ny mobil, men likevel vil ha stor skjerm, all teknologi og god batteritid.

For tar vi prisen i betraktning er det egenlig ikke så mye å utsette på denne telefonen.

Nokia har ikke for vane å slumse med byggekvalitet, så dette er en telefon som kjennes godt skrudd sammen. Seks tommers skjerm gjør sitt til at dette er en telefon med pondus. Det store batteriet trekker nok vekten opp også, men det er i grunnen et kompromiss vi tror de fleste kan leve med.

LES OGSÅ: Dette er Nokias nye flaggskip

Super batteritid

For skal vi trekke frem den tingen vi liker aller best med denne teleofnen må det bli nettopp batteritiden. Det tar to dager på strak arm, og gjerne flere i perioder vi ikke bruker telefonen så mye. Så skal vi legge til at brukstiden vil varierer avhengig av hvor mye du bruker telefonen og hva du bruker den til.

Selv om dette ikke er en spesielt dyr telefon har den det meste av teknologien du finner på dyrere modeller. Vi snakker om 4G-støtte, rask 3G-tilkobling, og selvsagt GPS, trådløst nettverk, Bluetooth og slike ting.

Prosessoren er ikke av samme kaliber som på dyrere modeller, men den har mer enn nok futt til vanlige oppgaver, inkludert spill og slikt.

Lumia 1320 har Windows Phone 8, som gjør telefonen enkel og grei å bruke. Samtidig føler vi oss forpliktet til å nevne at utvalget apper er noe skrantende her sammenlignet med Android og iOS.

Så kan man alltids diskutere hvem sin skyld dette er, og hvorvidt det egentlig er et problem. Om du vurderer å konvertere, og bruker noen apper du ikke klarer deg uten, kan det være en god idé å undersøke at de finnes til Windows Phone i alle fall.

Vi er uansett glade i Windows Phone, og vi ser frem til at Windows Phone 8.1 blir lansert. Det kommer til å gjøre Lumia 1320 enklere å bruke.

LES OGSÅ: Disse mobilene blir de første med Windows 8.1

Lavoppløst skjerm

Selv om vi i det store og hele syns dette er en veldig god telefon, er det noen ting vi skal passe på å nevne.

Skjermen er stor, men oppløsningen er ganske lav. Altså ikke blant de skarpeste, men defintivt brukbart. Skjermen fremstår som blassere enn på dyrere Nokia-modeller.

Nokia har gått for 8 GB minne, som i seg selv er veldig lite. Det er støtte for minnekort, men inntil neste utgave av Windows Phone er på plass, er det begrenset hva du kan lagre på minnekortet.

Kameraet kommer neppe til å sikre Nokia prisen for årets kameramobil, men det fungerer fint.

Vi kan uansett leve med det negative prisen tatt i betraktning. Her får du mye for pengene.

LES OGSÅ: Dette er vårens viktigste smarttelefoner

Alternativer

Før du løper til mobilbutikken er det likevel greit å få med seg disse alternative kjøpene:

Nokia Lumia 925: Om Windows Phone er et must er Lumia 925 muligens det beste kjøpet du kan gjøre i dag. Skjermen er 4,5 tommer, men skarpere. Det er dobbelt så mye lagringsminne, men ikke minnekortstøtte. Kameraet er klart bedre, og maskinvaren sprekere. Koster fra 2700 kroner.

LES MER: Test av Nokia Lumia 925

Sony Xperia Z: Om du er plattformagnostiker kan en god Android-telefon være veien å gå. Fjorårsmodellen Sony Xperia Z er en vanntett fem tommers smarttelefon med høyoppløst skjerm, 13 megapikslers kamera, firekjerneprosessor, minnekortstøtte og hele pakka. Koster fra 2600 kroner, og fremstår som et fornuftig kjøp for deg som vil ha mye telefon for pengene.

LES MER: Test av Sony Xperia Z

Samsung Galaxy S3 LTE: Det begynner å bli en stund siden Samsung Galaxy S3 var ny, men den er fortsatt en god telefon. Nå koster den ned mot 2800 kroner. Vi testet den nylig på nytt for å sjekke om den fortsatt duger, og vi syns fortsatt den er en god telefon. Den har 4,8 tommers skjerm, rimelig sprek prosessor, minnekortstøtte og det hele.

LES MER: Ny test av Samsung Galaxy S3

Nokia Lumia 630: Det er også greit å vite at Nokia har en del billigere Lumia-modeller, som Lumia 630. Denne kommer snart i salg, og koster 1300 kroner. Det er den første telefonen som leveres med Windows Phone 8.1, og den har mange av de samme mulightene som de dyrere Lumia-modellene. Vi har enda ikke testet den, men om du vil ha en Nokia-telefon og ikke ønsker å tømme lommeboka er dette en modell det kan være verdt å følge med på.

LES MER: Nokia lanserte nye telefoner med Windows Phone 8.1

Vi anbefaler Lumia 1320 til deg som vil ha stor skjerm, god batteritid og ikke vil bruke så mye penger.
Vi anbefaler Lumia 1320 til deg som vil ha stor skjerm, god batteritid og ikke vil bruke så mye penger. Marius Valle

Oppsummert

Alt i alt er det ikke så mye å utsette på denne telefonen. Med unntak av de nevnte fjorårsmodellene over, er det ikke mange som kan måle seg med denne pakken.

Hvis du syns god batteritid, stor skjerm og lav pris er viktigst, er dette en telefon du skal vurdere.

Les hele testen på neste side

LES OGSÅ:

Et imponerende stykke teknologi som får oss til å trekke på skuldrene

Dette er en av de beste smarttelefonene akkurat nå

Den beste Galaxy-modellen til nå

HTCs nye toppmodell er den flotteste telefonen vi har sett på lang tid

TEST: HTC One Max  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.