T2

Test: PHILIPS WIRELESS SPEAKER BT7500B

Batteriløs bluetooth-høyttaler med imponerende lyd

TEST: Philips Wireless Speaker BT7500B.

Sjefen: Ingen av de andre høyttalerne presterer så bra på lydsiden som Philips Wireless speaker BT7500B. Rimelig er den også, men har en svakhet. Den har ikke batteri og må ha tilgang til 230 volt.
Sjefen: Ingen av de andre høyttalerne presterer så bra på lydsiden som Philips Wireless speaker BT7500B. Rimelig er den også, men har en svakhet. Den har ikke batteri og må ha tilgang til 230 volt.
17. nov. 2014 - 19:14

Philips BT7500B/12        

 • Mål: 33,5 x 18 x 14,5 cm         
 • Vekt: 2.24 kg   
 • Forsterker: 2 x 15W
 • Oppgitt spilletid:              -             
 • Høyttalere: 2 x 89 mm, 2 x 19 mm, 2 x rektangulære passive driver bak     
 • NFC: Ja                                
 • Kan lade mobiler: Ja           
 • Bluetooth: aptX     
 • Tilkoblinger: AUX-inngang    
 • Fargevalg: Sort                           
 • Antall samtidig tilkoblede enheter: 3
 • Pris på nettet: 1499 kroner

Mens de aller fleste bluetooth-høyttalere går på batteri, er det noen som trenger strøm. Philips Wireless speaker BT7500B er en slik en.

Dette er en svær sak med mange og store høyttalere i kabinettet. På tross av fraværet av batteriene, er dette den tyngste høyttaleren i testen. Tungt kan være en indikasjon på god lyd, men behøver ikke være det. Svære magneter i høyttalerne veier mye, men gir ofte et godt resultat.

Les også: TEST: Tre billige trådløse høyttalere

Batteriløst

Hva får du da, når du er villig til å ofre batteriet og evnen til å spille der det ikke er tilgang på 230 volt? Mye faktisk. Både når det kommer til lyd og pris, men også muligheten til å lade mobilen eller nettbrettet fra høyttaleren som en bonus.

I lydveien er dette en klar vinner. Høyttaleren tilbyr både bass og diskant og kan spille fyldig lyd fra lavt til plagsomt høyt volum. Det er virkelig imponerende å høre hvordan den kan gjengi svært høy lyd uten at forvrengningen tar av.

Det er slikt som går an når du slipper å ta hensyn til batteriforbruket og når du slipper å tenke på at dette er en høyttaler som folk skal frakte med seg rundt.

Her er det blitt plass til store basshøyttalere, diskanthøyttalere og noen imponerende passive basser på baksiden som vibrerer grundig når det blir høyt.

Les også: Et veldig godt høyttalerkjøp

Glem stereo

Teoretisk sett er dette en stereohøyttaler. To aktive og en passiv tar seg av hver sin kanal. Men når de står så tett, blir ikke stereoopplevelsen særlig merkbar om du ikke legger hodet rett foran - og det er vel ikke poenget. Men god monolyd blir det i alle fall.

Akkurat som Denon Envaya kan Philipshøyttaleren lade mobiler mens den spiller. Her kan man også lade nettbrett med god samvittighet. Når du lader slike i en annen enhet som går på batteri, så går det drastisk ut over spilletiden.

Les også:

Dette er en av de beste smarttelefonene akkurat nå

Geir bygger noen av verdens beste høyttalere

Et kraftverk av en forsterker  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.