MOBIL

Test: null

5 millioner HTC One solgt

De første uoffisielle rapportene gir grunn til optimisme.

24. mai 2013 - 10:39

HTC er i hardt vær om dagen, med stygge tall i regnskapet og flere profilerte ansatte som hopper av skipet.

Telefonen som skal redde selskapet er HTC One, noe toppsjefen Peter Chou understreket ved å si at han trekker seg dersom salgstallene svikter.

LES OGSÅ: Test av HTC One

Dårlig start, bedre fortsettelse

Med det stygge fjoråret i bakhodet antar at vi at vi ikke var de eneste som holdt pusten da HTC midt oppi all elendigheten fikk problemer med underleverandører, noe som igjen førte til at selskapet ikke fikk HTC One ut på markedet.

Det skulle ta én måned før produksjonen var i rute igjen, og One landet omsider i butikkhyllene i april/mai. 

Nå har de første, uoffisielle rapportene fra One-salget dukket opp, og antyder at det går an å være optimistisk igjen. Telefonen skal ha solgt i fem millioner eksemplarer iløpet av den første måneden, et tall som skal være lekket av "en anonym toppsjef i HTC".

Nå er det lett å tenke at dette er lite sammenlignet med Samsung Galaxy S4, som ser ut til å lande på dobbelt så høye tall den første måneden, men så har Samsung også hele 29,6 prosent av smarttelefonmarkedet, mens HTC ligger på rundt 4,4 prosent. Samsung har også hatt en ganske så smertefri lanseringsprosess, i tillegg til en gigantisk markedsføringskampanje.

Fremdeles usikker fremtid

Gode salgstall til tross - HTC må selge mye mer før de har hodet godt over vannet og kan slappe av igjen, og mye tyder på at selskapets sjebne blir avgjort i 2013 eller 2014.

Kilde. Pocketnow

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.