INDUSTRI

Tesla Model 3 kan bli både dyrere og komme senere enn antatt

Kan kun love bilder i mars.

Tesla-sjef Elon Musk avslørte i september at den nye, rimeligere Tesla Model 3 vil bli avduket i mars.
Tesla-sjef Elon Musk avslørte i september at den nye, rimeligere Tesla Model 3 vil bli avduket i mars. Bilde: Nancy Pastor
2. feb. 2016 - 14:55

Det har lenge vært ventet at Tesla skal lansere sin neste bilmodell, Model 3, i mars.

Noen har også tippet at de vil vise den frem under bilmessen i Geneve. Nylige uttalelser fra Elon Musk tyder på at det neppe kommer til å skje, og at det neppe blir noen skikkelig lansering av bilen i mars heller.

Under et møte med Tesla-eiere i Frankrike forrige fredag, ble Musk spurt om detaljer om Model 3.

Bilder i slutten av mars

En av tilhørerne spurte når Tesla skal vise frem bilder av Model 3. Musk svarte at de første bildene kommer i slutten av mars.

– Jeg er litt unnvikende her. Vi skal ikke vise alt om Model 3 før langt nærmere produksjonstidspunktet, sa Musk, som ikke ønsket å dele flere detaljer.

Bilmessen i Geneve avsluttes for øvrig 13. mars. Dermed virker det svært lite sannsynlig at Tesla kommer til å vise frem noen ny bil der.

Når Tesla planlegger å sette i gang produksjonen av det som skal være deres første massemarkedsbil, vet de bare selv. Elon Musk sa imidlertid på Twitter i september at Model 3-produksjonen vil starte om «omtrent to år».

Det kan bety at produksjonen starter i 2017, men også at modellen ikke ser dagens lys før i 2018.

Tipper bilen kommer sent i 2018

Sjefs-bilanalytiker hos Morgan Stanley, Adam Jonas, tror ifølge Business Insider at Model 3 kommer i salg senere enn 2017.

Han forventer at fokus på Model X vil være årsaken til en forsinkelse, og at Model 3 ikke vil komme i produksjon før sent i 2018.

Han tror at forsinkelsene med Model X, som opprinnelig skulle produseres i slutten av 2013, kan ha kostet Tesla mange hundre millioner dollar.

I september twitret Musk også at prisen skal være 35.000 dollar (ca 305.000 kroner) når den vises frem i mars, og at forhåndsbestillingene starter da.

Tror Model 3 blir langt dyrere

Jonas tror imidlertid at Model 3 kommer til å bli dyrere enn det, og at den vil ende på 65.000 dollar (567.000 kroner).

Dette mener han vil bli et problem for modellen, som i møte med lav oljepris vil slite med å bli en storselger. Tesla har selv anslått å selge en halv million Model 3 innen 2020, mens Jonas anslår at de kommer til å selge halvparten så mange.

Jonas er ifølge Wall Street Journal en analytiker som historisk har vært svært positiv til Tesla. I oktober spådde han en aksjepris på 465 dollar de neste 12 til 18 månedene, men han har nå moderert seg til 333 dollar. Tesla-aksjen går i skrivende stund for rundt 197 dollar.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.