INDUSTRI

Tesla-gründer kommer til Trondheim

Sammen med Hyperloop-sjefen.

Martin Eberhard var med på å grunnlegge Tesla Motors sammen med Elon Musk og var sjef for selskapet på den tida de lagde Tesla Roadster.
Martin Eberhard var med på å grunnlegge Tesla Motors sammen med Elon Musk og var sjef for selskapet på den tida de lagde Tesla Roadster. Bilde: Per Erlien Dalløkken/Technoport/montasje
2. feb. 2016 - 10:33
Vis mer

«Crack the Code» er tittelen på årets Technoport-konferanse i Trondheim.

Der blir det mulig å få innblikk i hvordan Tesla knakk koden når det gjelder elektrifisering av bilparken.

En av foredragsholderne er nemlig Martin Eberhard.

Den første Tesla-sjefen

Eberhard (55) var med på å starte Tesla Motors for snart 13 år siden og var dessuten sjef for selskapet de første årene.

Den amerikanske ingeniøren sluttet i 2007, da den andre gründeren Elon Musk overtok som toppsjef.

Det er fortsatt mye som ikke er offentlig kjent rundt den brå avgangen til Eberhard, som i dag ikke har noen rolle i Tesla Motors, men derimot har jobbet blant annet for Volkswagen.

Men han kommer garantert inn på noe av det i Trondheim, der han ifølge Technoport skal fortelle om sine oppturer og nedturer.

– I et land som oversvømmes av Tesla-er, er det passende at grunnleggeren av selskapet får muligheten til å fortelle hva dette egentlig handlet om da de startet og hva han tenker om selskapets posisjon i dag, sier konferansesjef Gøril Forbord i en pressemelding.

Hyperloop

Et annet potensielt revolusjonerende Elon Musk-prosjekt er også på agendaen:

Hyperloop-direktør Dirk Ahlborn kommer til Trondheim for å fortelle om det planlagte transportkonseptet.

Hyperloop er et utradisjonelt bakketransportsystem som minner om rørpost, der kapsler med plass til 28 personer flyter på luftputer gjennom et rørsystem med undertrykk i svært høye hastigheter, helt oppunder lydens hastighet.

Sist helg ble det arrangert en såkalt designhelg ved Texas A&M University, og til sommeren skal utvalgte kandidater kunne teste sine prototyper på fullskalakapsler på et anlegg som er under bygging.

SpaceX skal bygge en testbane på én mile (1.609 meter) i nærheten av hovedkvarteret sitt, like ved Los Angeles lufthavn (LAX).

Tidligere i år ble det kjent at et potensielt pilotprosjekt er en hyperloopforbindelse mellom Sverige og Finland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.