ELBIL

Tesla fjerner mulighet for spilling mens bilen er i bevegelse

Tesla må oppdatere programvaren sin for å forhindre at sjåfører spiller dataspill mens de kjører, har amerikanske trafikkmyndigheter bestemt.

Tesla må oppdatere programvaren sin for å forhindre at sjåfører spiller dataspill mens de kjører, har amerikanske trafikkmyndigheter bestemt.
Tesla må oppdatere programvaren sin for å forhindre at sjåfører spiller dataspill mens de kjører, har amerikanske trafikkmyndigheter bestemt. Eirik Helland Urke
24. des. 2021 - 08:08

– Etter en foreløpig evaluering av Teslas «passenger play», har Tesla informert byrået om at de endrer denne funksjonen, heter det i en uttalelse fra trafikksikkerhetsmyndigheten NHTSA.

– I en ny programvareoppdatering vil funksjonen være låst og ikke tilgjengelig når bilen er i bevegelse, heter det videre.

NHTSA har tidligere kunngjort at det er åpnet granskning av rundt 580.000 Tesla-biler etter at selskapet tillot sjåfører å spille på touch-skjermen på bilens underholdningssystem mens bilen var i bevegelse. Det gjelder modellene Model 3, S, X og Y.

Muligheten til å ta funksjonen i bruk mens man kjørte, gjorde at sjåfører ble utsatt for distraksjoner og økte risikoen for ulykker, mener NHTSA.

Uoppmerksom kjøring forårsaket 3.142 trafikkulykker med dødelig utfall i USA i 2019, ifølge NHTSA.

Trass i flere kontroverser har aksjekursen til Tesla skutt i været de to siste årene, og toppsjef Elon Musk er ved utgangen av 2021 klodens rikeste person, ifølge Forbes.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.