IT

Telenor vil gjøre det mye billigere å roame i utlandet

Baksaas lover nordmenn en tryggere og rimeligere trådløs tilværelse i utlandet.

3. mars 2015 - 14:51

De norske Telenorkundene som kom til Mobile World Congress i Barcelona i år fikk en hyggelig tekstmelding fra selskapet. De kunne svare på meldingen og få 400 megabyte i syv dager for 125 kroner.

– Dette skal det blir mer av, sier toppsjefen Jon Fredrik Baksaas på en pressekonferanse.

Les også: Slik kommer du deg trygt på nett i utlandet

Aldri like billig som hjemme

– Det er en utfordring for oss og andre operatører at opptil 70 prosent av brukerne slår av dataroaming når de reiser utenlands. Vi taper omsetning og de taper muligheten. Grunnen er at det er for kostbart og brukerne er usikre på hva det vil koste.

– Vi er på ballen og skal gjøre det mye billigere. Det våre kunder opplevde her i Barcelona skal det bli mer av. Kundene våre skal slippe å være usikre på hva det vil koste og føle at de må skru av roamingen når de reiser, sier han.

Men det vil aldri bli like billig som å bruke data når man er hjemme i Norge. Det er mange kostnader som Telenor må ta høyde for når brukeren ikke er i nettet de eier selv.

Les også: Ute etter nytt abonnement?

Skal slippe wifi

— Vi ønsker å gjøre det billigere og tryggere for kunden slik at de slipper å benytte wifi. Vi kommer til å dele verden i tre soner. En sone vil være Europa. Litt dyrere blir det i resten av verden og så er det noen veldig få land hvor vi har så store kostnader at de må blir dyrere.

I Sverige har Telenor lansert et tilbud om å roame i Europa for 29 svenske kroner for 100 MB i døgnet. Om dette blir prisen i Norge gjenstår å se, men billig skal det bli, ifølge toppsjefen.

Lyntest: Slik er de nye Galaxy S6-modellene

Lover lavere pris: Jon Fredrik Baksaas lover at alle norske Telenorkunder skal får mye bedre betingelser i utlandet.
Lover lavere pris: Jon Fredrik Baksaas lover at alle norske Telenorkunder skal får mye bedre betingelser i utlandet. orv

Stive priser i dag

I dag opererer Telenor med priser på drøyt to kroner per megabyte i EU-land som Storbritannia og Spania. Reiser man derimot ut av EU, til for eksempel USA, Australia eller Mexico, tar Telenor betalt hele 40 kroner per megabyte.

Med Tele 2 avhenger prisen av hvilket selskap du er koblet opp til, men megabyteprisen ligger jevnt på to kroner i Europa og ti kroner i USA. Reiser du derimot til Mexico må du ut med vanvittige 90 kroner per megabyte med et Tele 2-abonnement.

Les flere nyheter fra Mobile World Congress 2015.

 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.