Apple har fem iPhone-modeller på topp 10-listen til Netcom for 2013. Samsung har fire Galaxy-modeller. Den siste plassen tas av Sonys Xperia Z.
Apple har fem iPhone-modeller på topp 10-listen til Netcom for 2013. Samsung har fire Galaxy-modeller. Den siste plassen tas av Sonys Xperia Z. (Bilde: Eirik Helland Urke)

SALG AV SMARTTELEFONER 2013

Telefonmarkedet deles mellom Apple og Samsung

Har ni av de ti mest solgte smarttelefonene hos Netcom.

 Salgstallene for 2013 viser at Apple og Samsung har en overlegen dominans på det norske smarttelefonmarkedet.

– Nordmenn har fortsatt iPhone som sin favoritt, og har tatt svært godt imot nykommerne 5C og 5S, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom i en pressemelding.

Fem fra Apple, fire fra Samsung

IPhone 5 ligger helt på topp på listen over de ti mest solgte smarttelefonene i fjor, mens Samsung Galaxy S4 følger som nummer to.

Apple har fem varianter av iPhone på listen over de ti mest solgte smarttelefonene i Norge i fjor. Galaxy har fire, mens Sony Xperia Z er den eneste som bryter Apple og Samsungs hegemoni på en niende plass.

Surfing og streaming

I en fersk undersøkelse fra NetCom Trends svarer kun åtte prosent at de kommer til å ringe mer med telefonen, mens fire prosent vil sende flere SMS og MMS.

– Nå er det primært nettsurfing, sosiale medier og musikkstreaming som preger mobilbruken. Smarttelefonen er blitt en personlig, digital assistent, og spiller en svært viktig og uunnværlig rolle i veldig mange menneskers liv.

De mest solgte smarttelefonene hos Netcom i 2013:

  1. Apple iPhone 5
  2. Samsung Galaxy S4
  3. Apple iPhone 4S
  4. Samsung Galaxy S3
  5. Apple iPhone 4
  6. Apple iPhone 5S
  7. Samsung Galaxy S3 LTE
  8. Samsung Galaxy Note 3
  9. Sony Xperia Z
  10. Apple iPhone 5C

Les også:

– Neste iPhone blir større

TV-ene blir større og billigere i 2014

10 tips som gjør deg til en bedre fotograf  

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå