FORUM

Teknologiporten - nytt bindeledd

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
17. jan. 2005 - 09:59

I de siste årene har kontakten mellom industrien og de tradisjonelle sivilingeniørlinjene på NTNU blitt dårligere og dårligere. Tidligere fikk en student mange innspill fra bedrifter både på hva bedrifter drev med, hvilke fagretninger som var sentrale i studiet og hvor man kunne få seg jobb som ferdigutdannet. Dette har blitt mer og mer begrenset de siste årene.

Det er ikke uvanlig i dag at en sivilingeniørstudent ikke får praktisk innsyn i hva som foregår ute i industrien før i fjerde eller femte klasse. For studentene kan dette være veldig frustrerende. Det blir vanskelig å vite hvilken studieretning man skal velge, det blir vanskelig å få seg en relevant sommerjobb, og det kan være umotiverende å lese mange tunge fag uten helt å vite hva dette skal brukes til i fremtiden. Når mange ingeniørstudenter i dag ikke har vært i et produksjonslokale før de er ferdigutdannet, må åpenbart noe gjøres.

Tidligere har kontakten mellom industrien og studentene på NTNU foregått på to måter: Det har vært brukt industrielle eksempler i undervisningen kombinert med bedriftsekskursjoner, og det har vært arrangert bedriftspresentasjoner der bedrifter har presentert seg selv, gjerne som et ledd i rekruttering av nyansatte til sommerjobber, hovedoppgaver, prosjektoppgaver osv.

Opplegget med bedriftspresentasjoner har alltid vært drevet av studenter og linjeforeninger og har derfor variert mye i aktivitet ut i fra interessen i de forskjellige linjeforeningene. Da industrien begynte å jobbe i motbakke for noen år siden, førte selvsagt det også til færre bedriftspresentasjoner på NTNU. Det førte igjen til at mange av de tradisjonelle industrikontaktene i linjeforeningene begynte å få dårligere rekruttering, og til slutt lå mange linjer igjen med brukket rygg med tanke på kontakt mot norsk næringsliv.

For igjen å få god kontakt mellom norsk industri og studentene ved NTNU, har syv av de tradisjonelle ingeniørlinjene slått seg sammen for å danne en felles bedriftskontakt; Teknologiporten. Teknologiporten representerer linjene Produktutvikling og Produksjon (Maskin), Geologi og Petroleumsfag, Marinteknikk, Bygg og Miljøteknikk, Energi og Miljø, Industriell IKT og Industriell Design. Til sammen representerer Teknologiporten ca. 2500 studenter. Teknologiporten tilbyr bedrifter å komme på besøk til NTNU for å presentere seg selv, sin teknologi, sommerjobber og jobbutlysninger. I tillegg er selvsagt Teknologiporten hjelpsomme med alt en bedrift kunne ønske seg for å komme i kontakt med studentene.

Ønsker din bedrift å holde en bedriftspresentasjon på NTNU? Kontakt Teknologiporten direkte for nærmere avtale. Vi kan kontaktes på tp-styre@org.ntnu.no, eller finn mer informasjon på www.ntnu.no/teknologiporten.

Ove Jørås Pettersen

Leder Teknologiporten

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.