ARBEIDSLIV

Teknisk Ukeblad Media permitterer 15 årsverk

Koronapandemien gir utslag også her.

Adm. dir. og ansvarlig redaktør Jan M. Moberg må permittere mens aktiviteten i markedet bremses av koronaviruset.
Adm. dir. og ansvarlig redaktør Jan M. Moberg må permittere mens aktiviteten i markedet bremses av koronaviruset. Foto: StudioF2 Fotograf Ingar Næss
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
16. apr. 2020 - 10:15

Teknisk Ukeblad Media AS gir ut publikasjonene tu.no, digi.no, karriere360.no, veier24.no, insidetelecom.no og diskusjon.no - samt papirmagasinene Teknisk Ukeblad og Våre Veger. Virksomheten har totalt 68 ansatte.

Med virkning fra 14. april har selskapet sett seg nødt til å permittere 15 årsverk inntil videre, for å kompensere inntektstap som følge av koronapandemien. Det rammer TU Media spesielt hardt at vårens planlagte konferanser, herunder Nordens største konferanse for elektrisk mobilitet - Nordic EV Summit - må utsettes. I tillegg ser bedriften en nedgang i annonseomsetning når også kunder har begrenset aktivitet.

Permitteringene gjøres både i redaksjon, administrasjon og i salgsavdelingen.

Nitos president Trond Markussen er styreleder i TU Media. Han sier:

Trond Markussen er styreleder i TU Media.
Trond Markussen er styreleder i TU Media.

– Permitteringer er aldri noe et styre ønsker å være med på å iverksette. Dessverre var det uunngåelig i den økonomiske situasjonen selskapet nå står i. Koronapandemien har ført til et raskt bortfall av inntekter for TU Media, og dette er ett av flere nødvendige tiltak vi nå gjør for å redusere kostnader. De ansatte er den viktigste verdien i selskapet, og styret har som mål å gjøre dette så lite belastende for disse som vi bare kan. Jeg håper derfor at situasjonen raskt bedrer seg, så dette blir en så kort periode som mulig.

Nettsidene driftes som før, med noe mindre egenprodusert innhold og økt tilfang av eksterne leveranser, som koronastudioet hvor det meste kommer fra nyhetsbyrået NTB.

– Jeg har aldri vært med på å permittere ansatte før. Det er en erfaring jeg kunne klart meg godt uten. Men med en så uviss og kraftig hendelse som pandemien, hadde vi ikke noe valg. Så får vi håpe at situasjonen bedrer seg de neste ukene slik at vi kan hente våre permitterte kolleger tilbake på jobb så fort det lar seg gjøre, kommenterer administrerende direktør og ansvarlig redaktør Jan M. Moberg.

Synkronkompensatoren ble hentet ut fra Sylling og fraktet til Tjele ved Viborg i Danmark. Nå skal det brukes til å stabilisere det danske kraftnettet. Å bygge en ny synkronkompensator ville kostet flere hundre millioner kroner, ifølge Energinet.
Les også

Jubler over loppefunn – ville kostet flere hundre millioner ny

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.