TUMENER

Teknisk Ukeblad fornyer seg

Teknisk Ukeblad har skiftet utseende. Hva synes du?

Forside TU16 2012 nytt design
Forside TU16 2012 nytt design Bilde: Håkon Jacobsen
3. mai 2012 - 10:44

http://tumigrer.tu.no:8080/migrator/ws/publication/www.tu.no/resource/binary/145980Teknisk Ukeblad på papir har foretatt en etterlengtet "ansiktsløftning". Vi ønsker å fremstå mer moderne med et ryddig og tydelig design som gjør oss lettere å lese.

Det aller viktigste er likevel at Teknisk Ukeblad fortsatt skal være Teknisk Ukeblad. Vi er verdens eldste polytekniske magasin og fyller 160 år i 2014. Gjennom alle disse årene har bladet endret innhold og profil, men kjennetegnet har alltid vært at vi skal være Norges fremste talerør for ingeniører og teknologer.

Vi er stolte av vår historie. Utgavene gjennom 158 år er en glimrende historiebok om hvordan Norge har utviklet seg som samfunn. De dokumenterer at det ligger teknisk kunnskap og utvikling av ny teknologi bak ethvert fremskritt.

TU har de siste årene økt sine lesertall jevnt og trutt. Opplaget er på 125 000 abonnenter, mens lesertallene faktisk har økt nesten 100 000 til dagens tall på 340 000 i løpet av de siste fem årene. Dette er spesielt gledelig ettersom nesten alle andre papirmedier ­taper både opplag og lesertall til digitale mediekanaler. Fra nå av finner du oss også i løssalg, hos landets største Narvesen-forhandlere og på Teknisk Museum.

Like gledelig er det at vår nettutgave, TU.no, har økt antall brukere, slik at det er godt over 100 000 ­lesere som er innom nettstedet i løpet av en uke. Dette medfører at Teknisk Ukeblad på papir og nett nærmer seg en halv million lesere i uka.

Tidligere bar Teknisk Ukeblad mer preg av å være et fagblad utelukkende for svært teknisk interesserte. Bladet kunne inneholde tekniske beskrivelser over flere sider, gjerne illustrert med skisser og modeller.

Ingeniører er like forskjellige som andre yrkesgrupper. Derfor er det viktig å lage et blad som engasjerer og som har et innhold som flest mulig finner interessant og viktig, nyttig og underholdende.

Teknisk Ukeblads journalistiske plattform ligger innenfor trekanten teknologi, næringsliv og politikk. Vi skriver derfor både om rammebetingelser for teknologi, forskning og utvikling av ny teknologi, men også om teknologi som ikke fungerer godt nok. Selv om vi er teknologioptimister, må vi drive kritisk og uavhengig journalistikk.

Vi håper dere liker vårt nye utseende.

For å bli enda bedre er vi takknemlig om du som leser gir oss tilbakemeldinger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.