KARRIERE

- Tekna skal bli mer synlig

NY TEKNA-SJEF: - Jeg gleder meg til å ta fatt for å gjøre Tekna mer synlig, sier Ivar Horneland Kristensen, som først begynner i stillingen 13. februar.
NY TEKNA-SJEF: - Jeg gleder meg til å ta fatt for å gjøre Tekna mer synlig, sier Ivar Horneland Kristensen, som først begynner i stillingen 13. februar. Bilde: Karoline Roka / Nordic Innovation
Tormod Haugstad
14. nov. 2011 - 08:46

I dag klokka 09 blir Kristensen presentert som ny generalsekretær på et allmøte i Teknas administrasjon.

– Jeg ser det som en viktig oppgave å gjøre organisasjonen mer synlig og tydelig. Tekna er inne i en spennende utvikling, sier Kristensen til Teknisk Ukeblad.

Innovasjonserfaring

Kristensen har de siste fire årene jobbet som administrerende direktør i Nordic Innovation der han til sammen har jobbet i sju år.

Denne organisasjonen har til sammen 24 ansatte på hovedkontoret i Oslo. Nordic Innovations forløper var Nordisk Industrifond og har de siste 30 årene hatt som hovedoppgave å legge forholdene best mulig til rette for at de nordiske land skal operere som et felles marked.

Rendyrket profil

– Vi har klart å rendyrke en felles profil på handelsområdene og har jobbet tett opp til de fem næringsministrene og organisasjoner som Innovasjon Norge, Forskningsrådet og flere ulike klynger i næringslivet, forteller Kristensen.

Ivar Horneland er utdannet siviløkonom og representerte Siviløkonomen i forbindelse med prosessen som førte fram til dannelsen av Akademikerne som i dag har et nært samarbeid med Tekna.

Harg fornøyd

– Vi valgte Ivar H. Kristensen blant flere gode kandidater fordi han har relevant kompetanse og erfaring å tilføre Tekna. Han har god innsikt i organisasjonsarbeid og et sterkt engasjement for saker som opptar våre medlemmer, sier Teknas president Marianne Harg.

Kristensen begynner i sin nye stilling 13. februar og har ambisjoner om å delta også i samfunnsdebatten.

Samfunnsaktør

– Først må jeg bli kjent med organisasjonen, men jeg har også et ønske om å være med på å profilere Tekna som har et stort potensial som en viktig samfunnsaktør.

– Hva slags erfaringer fra den jobben du har i dag vil bidra til å utvikle Tekna?

– Det er blant annet at jeg har ledet arbeidet med å rigge Nordic Innovation til å ta den rollen en slik organisasjon kan ha. Vi har jobbet i fem land under et komplekst eiermiljø og utfordret systemet med ny kunnskap og aktiviteter som i hovedsak dreier seg om skape rom for innovasjon. Jeg har erfart at teknologi er viktig, men like viktig er tjenestene som utvikler teknologi, sier Kristensen.

Kommunepolitiker

Kristensen har engasjert seg sterkt som kommunepolitiker for Arbeiderpartiet i Asker.

– Jeg har sagt at jeg ønsker å fortsette i mitt verv som politiker, men det er viktig at jeg er åpen om dette engasjementet, sier han.

Andre fritidsinteresser er friluftsliv, og spesielt skigåing. Som så mange andre næringslivsledere er han en birkebeiner.

– Ja, jeg har gått Birkebeineren fem ganger og Vasaloppet en gang, men jeg må understreke at jeg ikke er noen merkesamler. Jeg går på ski fordi jeg synes det er morsomt, sier Kristensen som er født og oppvokst i Haugesund.

Les også: Kenneth Stien slutter i Tekna

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.