ARBEIDSLIV

Tekna-råd hørt

Teknisk-naturvitenskapelig forening har protestert høylytt mot forslaget i Ryssdal-utvalget om å reformere universitets- og høyskolesektoren enda mer og etablere dem som frittstående stiftelser.

Protestene er hørt og rådet om å forsette dagens organisering har gått hjem hos utdanningsminister Kristin Clemet. Nå avviser hun en av hovedkonklusjonene i Ryssdal-utvalgets innstilling

Regjeringen går inn for at universiteter og høyskoler også i fremtiden skal organiseres som statlige forvaltningsorganer.

Tekna er fornøyd over å bli hørt.

-Forslaget om å gjøre universiteter og høyskoler til frittstående stiftelser er dermed lagt dødt. Tekna er tilfreds med at vårt syn er blitt hørt i denne saken, sier Tekna-president Gunnar Berg.

Tekna mener at staten må ta det fulle ansvaret for de høyere utdanningsinstitusjonene, og at dagens system og organisering sikrer dette best. - Det er en viktig forutsetning for å sikre kvalitet i forskning og utdanning, sier Berg.

Tekna ser ikke behovet for en ny lov, ifølge en pressemelding.

- Derimot er det behov for en langt sterkere satsing på forskning, slik at vi kan nærme oss nivået våre nordiske naboer ligger på. Tekna har derfor store forventinger til den bebudede forskningsmeldingen, og håper statsråden konsentrerer innsatsen på dette feltet, fremfor å legge opp til flere reformer for universiteter og høyskoler. Det er viktigere å sikre at omstillingene og reformprosessen som er i gang, fortsetter i det riktige sporet, sier Berg.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.