ARBEIDSLIV

Tekna: Nedbemanningen i oljesektoren øker

Tekna-medlemmer melder om flere bedrifter som vurderer å kutte antall ansatte.

Ansatte i oljenæringen melder om økning i faktiske eller planlagte nedbemanninger selv om koronakrisen er i ferd med å avta og oljeprisen er på vei opp.
Ansatte i oljenæringen melder om økning i faktiske eller planlagte nedbemanninger selv om koronakrisen er i ferd med å avta og oljeprisen er på vei opp. Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor
3. juni 2020 - 07:05

Til tross for fallende koronasmitte og økte oljepriser melder Tekna-medlemmer om økt nedbemanning i oljesektoren.

I en undersøkelse Tekna har gjennomført blant egne tillitsvalgte i privat sektor kommer det fram at flere bedrifter i oljebransjen har iverksatt eller vurderer nedbemanning nå enn i en tilsvarende undersøkelse i mars.

Blant alle de spurte i undersøkelsen svarer 45 prosent at virksomheten de jobber i har iverksatt nedbemanninger eller at den vurderer det. For oljenæringen er derimot det tilsvarende tallet 69 prosent, en økning på 11 prosent på to måneder.

– Mer alvorlig

– Vi ser at nedbemanningsaktiviteten øker, og 34 prosent av de tillitsvalgte i oljeindustrien rapporterer nå at det vurderes eller er iverksatt nedbemanninger. Situasjonen er derfor blitt mer alvorlig i sektoren siden april på tross av stigende oljepriser. Vi vet fra forrige krise at stopp i oljesektoren også skaper store ringvirkninger i resten av næringslivet, sier president Lise Lyngsnes Randeberg i Tekna.

Hun håper nå at regjeringen vil se på tiltak som kan bidra til å øke aktiviteten – både på kort og lang sikt.

I alt 56 prosent av de 538 tillitsvalgte som ble bedt om det, svarte på undersøkelsen som ble gjennomført 25. og 26. mai som oppfølging fra tilsvarende undersøkelser i mars og april. Av de 303 som svarte, var 64 tillitsvalgte fra oljenæringen og representerte 9.925 av Teknas totalt 83.000 medlemmer.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.