KARRIERE

Tekna mener SSB villeder

LØNN: Tekna liker ikke SSBs  tall for lønnsutviklingen i byggenæringen.
LØNN: Tekna liker ikke SSBs tall for lønnsutviklingen i byggenæringen. Bilde: Colourbox
Dag Yngve Dahle
13. jan. 2012 - 13:06

Teknisk Ukeblad refererte torsdag Statistisk sentralbyrås lønnsstatistikk for bygg- og anleggsnæringen.

Statistikken viser at akademikeryrkesgruppene i næringen hadde litt Ingeniører fikk mer enn sivilingeniører enn høgskoleyrkesgruppene fra 2010 til 2011.

Høy utdanning lønner seg mer

Andre grupper

Ifølge SSB består den sistnevnte gruppa av ingeniører og teknikere, mens sivilingeniører i hovedsak utgjør akademikergruppa.

Dette synes Tekna blir for upresist.

– Jeg mener at SSB her ikke sier noe dekkende om lønnsutviklingen for sivilingeniører og ingeniører. Statistikken er gruppert etter utdanningsnivå og ikke utdanningstype. Det betyr at selv om en gruppe i hovedsak består av en type, kan gjennomsnittstallet bli preget av lønnsutviklingen til andre grupper som avviker fra disse, sier Erik Strøm, direktør for samfunnspolitikk i Tekna.

SSB bommet på siv.ing.-etterspørsel

Preget

Han fortsetter:

– Grunnen er rett og slett at spredningen i gruppa kan være stor. Med andre ord: Hvis det finnes andre enn sivilingeniører eller andre enn ingeniører i den andre gruppen, kan gjennomsnittstallet bli preget av disse, sier Strøm.

Dette til tross for at SBB skriver at "heltidsansatte i akademiske yrker.. i hovedsak består av sivilingeniører".

Ingeniører fikk mer enn sivilingeniører

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.