MOBIL

Tegra 4-detaljene avslørt?

Nvidias nyeste systembrikke ser ut til å bli et råskinn.

18. des. 2012 - 18:00

Nvidia kjørte ut Tegra 2-systembrikkene sine i 2011 (og litt 2010), og har i år fulgt opp med Tegra 3. Nestemann på listen er selvsagt Tegra 4, en brikke som ryktes å debutere i den kinesiske telefonen Xiaomi M3.

Detaljene rundt den kommende systembrikken, med kodenavn Wayne, er imidlertid ikke offentliggjort, men nylig dukket det opp en lovende modell på det kinesiske nettstedet Chip Hell.

Om den lekkede informasjonen stemmer, kan du forvente en Tegra-brikke som følger samme modell som årets Tegra 3 - altså fire hovedprosessorkjerner med en femte støttekjerne.

Seks ganger raskere enn Tegra 3

Hovedforskjellen her er at prosessorene er i 28nm-kategorien, altså den samme som Krait-kjernene du finner i de sterkeste Snapdragonbrikkene fra Qualcomm.

Nvidia, som jo opprinnelig er en skjermkortprodusent, har ellers lagt mye vekt på utviklingen av GeForce-grafikkbrikken som står i Tegra 4. Denne skal ha en ytelse som er seks ganger bedre enn den du får i Tegra 3, og hele 20 ganger bedre enn Tegra 2.

Grafikkbrikken har forøvrig 72 kjerner - og Nvidias spådom om 100 kjerner i 2014 virker ikke lenger helt bak mål.

Tegra 4 skal ellers støtte en skjermoppløsning på helt opp til 2560 x 1600 piksler, og videoopptak i opp til 2560 x 1440 piksler. For ordens skyld må vi understreke at du ikke vil få dette i telefonen din - systembrikker har lenge hatt støtte for langt høyere oppløsning enn det mobilprodusentene har valgt å gå for.

Flere detaljer rundt Tegra 4/Wayne forventes iløpet av de neste ukene.

Kilde: Chip Hell

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.