MOBIL

Tegra 3-oppfølger kommer i år

Ny superbrikke klar til høsten.

23. apr. 2012 - 18:01

Nvidia begynner å få et solid fotfeste som systembrikke-produsent, og står blant annet bak Tegra 3-brikken du finner i HTC-toppmodellen One X.

Selskapet har aldri lagt skjul på at de har tenkt å holde et heftig tempo i utviklingen av nye systembrikker, og sa i fjor at vi i løpet av 2014 kan forvente Nvidia-maskinvare med 100 kjerner

Og det ser ikke ut som det var noen overdrivelse. Oppfølgeren til Tegra 3, med kodenavn Wayne, skal nemlig være klar allerede til høsten.

Mer muskler

Den kommende systembrikken er bygd opp på samme måte som Tegra 3, med fire hovedprosessorer og en støttekjerne som tar over når kraften ikke trengs. Klokkehastigheten er satt til 1,8 GHz. 

Mer interessant er det at selskapet har tatt steget fra Cortex A9-kjerner på 40 nanometer til Cortex A15-kjerner på 28 Nanometer, noe som gir bedre ytelse, lavere strømforbruk og mindre varmeutvikling.

Geforce-brikken har også fått mer muskler, med 24 kjerner, altså dobbelt så mange som 12-kjerneren i dagens Tegra 3-maskinvare.

Kilde: Tomshardware.com

LES OGSÅ: Her er det nye Samsung-kruttet

 

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.