TECHNIP

Technip tildelt rammeavtale for undervannsservice

For Statoil, ExxonMobil og Gassco.

Technip har fått fornyet sin rammeavtale for undervannsservice med Statoil, ExxonMobil og Gassco.
Technip har fått fornyet sin rammeavtale for undervannsservice med Statoil, ExxonMobil og Gassco. (Bilde: Statoil)

For Statoil, ExxonMobil og Gassco.

Technip har blitt tildelt en fornyet rammeavtale med Statoil, ExxonMobil og Gassco for dykking, undervannsarbeid og reparasjons- og beredskaps-tjenester, melder selskapet i en pressemelding tirsdag. 

Avtalen erstatter en eksisterende rammeavtale på åtte år, og selskapet vil fortsette å levere disse tjenestene de neste fire årene.

Kontrakten trer i kraft 1. desember i år, og inkluderer også en mulig forlengelse av avtalen, for en periode på opptil syv år.

Skal utføre dykkeoperasjoner

Tjenestene som skal utføres er dykke- og dykkerløse operasjoner, ved bruk av Technip-gruppens dedikerte dykkefartøy og konstruksjonsfartøy.

Operasjonsområdet inkluderer kontinentalsokler og havområder fra Barentshavet i nord til Middelhavet i sør, Østersjøen i øst til Atlanterhavet og Newfoundland, Canada i vest. Operasjonsområdet kan bli utvidet til å gjelde globalt, avhengig av Statoils fremtidige behov.

Administrerende direktør i Technip, Odd Strømsnes, sier i meldingen at selskapet er stolte over å kunne fortsette å tilby tjenester til Statoil og de andre medlemmene i Pipeline repair systems (PRS).

– Denne rammeavtalen vil sikre at vårt gode forhold til Statoil vedvarer. Med nye dykkefartøy og konstruksjonsskip under konstruksjon, viser Technip vår evne til å fortsette å utvikle vår verdensflåte, for nettopp å støtte Statoil, og andre operatører, sine kombinerte dykke- og ROV-operasjoner, uttaler han.

Les også: Technip kjøper seg opp i Inocean

Erfaring: Odd Strømsnes, adm.dir. i Technip under årets Subsea Valley-konferanse.
Odd Strømsnes, administrerende direktør i Technip. Tore Stensvold

Styres fra Stavanger

Technips operasjonssenter i Stavanger vil administrere og gjennomføre prosjektene som faller inn under denne rammeavtalen.

Oppgavene består i å støtte Statoil på krevende prosjekter, knyttet til metningsdykking, luftdykking og prosjekter med relevant utstyr ifra PRS's portefølje for undervannsutstyr.

Les også:

Technip får subseakontrakter av Maersk

Technip og Deepocean tildelt fem års rammeavtale med Statoil

Oljeselskapene setter bort mer subsea til serviceselskap  

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå