Technip tildelt rammeavtale for undervannsservice

For Statoil, ExxonMobil og Gassco.

Technip tildelt rammeavtale for undervannsservice
Technip har fått fornyet sin rammeavtale for undervannsservice med Statoil, ExxonMobil og Gassco. Bilde: Statoil

Technip har blitt tildelt en fornyet rammeavtale med Statoil, ExxonMobil og Gassco for dykking, undervannsarbeid og reparasjons- og beredskaps-tjenester, melder selskapet i en pressemelding tirsdag. 

Avtalen erstatter en eksisterende rammeavtale på åtte år, og selskapet vil fortsette å levere disse tjenestene de neste fire årene.

Kontrakten trer i kraft 1. desember i år, og inkluderer også en mulig forlengelse av avtalen, for en periode på opptil syv år.

Skal utføre dykkeoperasjoner

Tjenestene som skal utføres er dykke- og dykkerløse operasjoner, ved bruk av Technip-gruppens dedikerte dykkefartøy og konstruksjonsfartøy.

Operasjonsområdet inkluderer kontinentalsokler og havområder fra Barentshavet i nord til Middelhavet i sør, Østersjøen i øst til Atlanterhavet og Newfoundland, Canada i vest. Operasjonsområdet kan bli utvidet til å gjelde globalt, avhengig av Statoils fremtidige behov.

Administrerende direktør i Technip, Odd Strømsnes, sier i meldingen at selskapet er stolte over å kunne fortsette å tilby tjenester til Statoil og de andre medlemmene i Pipeline repair systems (PRS).

– Denne rammeavtalen vil sikre at vårt gode forhold til Statoil vedvarer. Med nye dykkefartøy og konstruksjonsskip under konstruksjon, viser Technip vår evne til å fortsette å utvikle vår verdensflåte, for nettopp å støtte Statoil, og andre operatører, sine kombinerte dykke- og ROV-operasjoner, uttaler han.

Les også: Technip kjøper seg opp i Inocean

Erfaring: Odd Strømsnes, adm.dir. i Technip under årets Subsea Valley-konferanse.
Odd Strømsnes, administrerende direktør i Technip. Tore Stensvold

Styres fra Stavanger

Technips operasjonssenter i Stavanger vil administrere og gjennomføre prosjektene som faller inn under denne rammeavtalen.

Oppgavene består i å støtte Statoil på krevende prosjekter, knyttet til metningsdykking, luftdykking og prosjekter med relevant utstyr ifra PRS's portefølje for undervannsutstyr.

Les også:

Technip får subseakontrakter av Maersk

Technip og Deepocean tildelt fem års rammeavtale med Statoil

Oljeselskapene setter bort mer subsea til serviceselskap  

Les mer om: