OLJE OG GASS

Technip kjøper seg opp i Inocean

Skal bli sterkere på norsk sokkel.

Technip ønsker å bli bedre på skipsengineering og flyterengineering på norsk sokkel med oppkjøpet av Inocean. Her utsikt fra Statfjord B-plattformen i Nordsjøen.
Technip ønsker å bli bedre på skipsengineering og flyterengineering på norsk sokkel med oppkjøpet av Inocean. Her utsikt fra Statfjord B-plattformen i Nordsjøen.
25. juni 2014 - 09:45

I dag melder Technip at det har forpliktet seg til å kjøpe en majoritetsandel i Inocean. Prisen er ikke oppgitt.

Formålet er uansett å bli sterkere på engineeringtjenester på flytere og fartøyer på norsk sokkel og i andre offshoremarkeder verden rundt, skriver selskapene i en pressmelding.

God kompetanse

Technip mener Inoceans kompetanse på skipsengineering, fra design, konstruksjon, vedlikehold til operasjon er noe som passer godt inn i porteføljen.

Selskapet tiltrekkes også av Inoceans merkevarebeskyttede design på forskjellige flytende installasjoner og fartøyer.

Inocean har for øvrig 70 ingeniører.

Les også: Technip får subseakontrakter av Maersk

Fornøyd med handelen

Technip-sjef Odd Strømsnes sier følgende om handelen i en pressemelding:

– Inocean tar med seg skipsengineering- og flyterengineering-erfaring til Technip, noe som forsterker vår ekspertise i offshoremarkedet. Vi, med våre 75 ansatte, har vært den ledende kontraktøren innenfor undervannsutvikling og offshore infrastruktur her i Norge i 25 år, sier han.

Blir styrket

– Denne avtalen styrker oss og gjør det mulig å møte spesifikke markedskrav, slik at vi kan fortsette å optimalisere prosjektleveranser, sier han videre i pressmeldingen.

Transaksjonen skal være i mål i tredje kvartal i år.

Les også:

– Dette er ingeniørenes godtepose

Ny rigg skal kunne operere i to meter arktisk is

Slik skal «subsea-dödaren» hjelpe Statoil bort fra dyre jackuper  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.