Taust i 250 000 mobiler

Taust i 250 000 mobiler
STILLE: Halvparten av kundene hos Tele 2 kunne ikke ta i mot samtaler. Sms-tjenesten var også rammet.

Halvparten av Tele 2s 500 000 kunder fikk ikke tatt imot samtaler da det oppsto en feil i nettet som selskapet leier av Netcom.

Problemene oppsto da Netcom var i gang med oppgradering av en server.Også sms

– Feilen oppsto litt etter klokken 12 torsdag og var rettet klokken 22.15 i går kveld, opplyser teknisk direktør Geir Løvnes hos Tele2 og Network Norway.

Problemene førte også til redusert kapasitet til å håndtere tekstmeldinger.

Også Telenor har opplevd langvarig mobiltrøbbel.Måtte snu

Det første tiltaket besto i å tilbakestille denne oppgraderingen, ifølge informasjon som Tele 2s administrerende direktør Arild Hustad ga sine kunder via Facebook i går.

– Vi venter en snarlig rapport fra Netcom om hva som skjedde. Inntil da kan vi ikke gi noen detaljer om problemene, sier Løvnes til Teknisk Ukeblad.Ville åpne eget nett

Tele2 vurderte å flytte kundene sine over på sitt eget nye nett hvis feilen ikke ble rettet.

Sammen med Network Norway er Tele2 i ferd med å fullføre utbyggingen av sitt eget mobilnett gjennom selskapet Mobile Norway.

Les også: Tele2 kjøper Network NorwayFeil i database

- Årsaken var en signaliseringsfeil Tele2 og Netcoms nett, forklarer kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus hos Netcom.

Det førte til at mobiltelefoner hos Tele2 ikke fikk kontakt med Netcoms sentrale database over Tele2-abonnenter, et såkalt home location register (HLR), eller kundebase.

- Feilen oppstod etter planlagt arbeid i nettet. Ved å redusere signaliseringsbehovet, ble feilen løst. For å unngå følgefeil på grunn av kapasitetssvikt, ble kundebasen oppdatert kontrollert, og trafikken sluset tilbake, skriver Vederhus i en e-post til Teknisk Ukeblad.

Les også: Mobilkrig stopper togene

Les mer om: