OFFSHORE

Tar etisk ansvar

10. nov. 2003 - 13:09

Særlig er dette viktig i u-land.

Under siste WPC-kongress vant Schlumberger prisen for sitt utdanningsprogram i den tredje verden.

WPC ønske med dette å bidra til at verdens oljeressurser kommer flere til gode i de land hvor oljeindustrien opererer.

Høy moral viktig

- Vi ser at samfunnsansvaret spiller en stadig større rolle i de land hvor oljeindustrien har virksomhet. Både olje- og serviceselskapene må vise hensyn og bidra til samfunnsutviklingen i disse landene. Erfaringer viser at ingen terrorhandlinger er utført i de land hvor industrien bidrar til samfunnsutviklingen både materielt og innen utdanning, seier dr. Pierce Reimer. Han er generalsekretær i WPC.

Riemer legger vekt på å opptre etisk og med høy moral i land i den tredje verden.

- Verdiene som tas ut må fordeles i befolkningen eller har vi mislykkes i våre ambisjoner.

Oljeindustriens samfunnsansvar vil derfor være hovedtemaet under kommende kongresser arrangert av WPC.

Et bidrag til å bedre levestandarden i de landene hvor olje utvinnes er viktig i kampen mot fattigdom og HIV og Aids.

Trenger yngre mennesker

- Oljebransjens største utfordring på sikt er rekruttering. WPC har derfor tatt initiativ til å samle unge i bransjen kommende år i Beijing. Målet er å få frem nye ideer om hvordan petroleumsbransjen kan videreutvikle seg sett med de unges øyne.

For øvrig var noe av det samme fokus under fjorårets ONS i Stavanger. Der konkurrerte unge ansatte i oljeselskap og servicenæringer om å vise hvordan de ser fremtiden i oljenæringen gjennom et show på kongressenteret.

Johannesburg

I 2005 arrangeres den neste store WPC-kongressen. I Johannesburg, i Sør-Afrika. Under den forrige kongressen i Rio de Janeiro ble det utdelt to priser, en for teknologi som Statoil vant, og en for samfunnsansvar.

- Statoil vant prisen for sitt arbeid med CO 2-håndtering. Norge er i en særstilling. Få land har så store muligheter til å kunne lagre CO2 i grunnen som Norge. Norsk kontinentalsokkel kan bli Europas lager for CO 2 , både fra olje og kullindustrien, sier Reimer, som selv har lang erfaring fra forskningssiden kullindustrien. Han mener at CO 2 lagring på sikt gir store forretningsmuligheter for norske selskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.