ARBEIDSLIV

Talentjakt i ny form

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
10. feb. 2005 - 12:25

Telenor har også åpnet porten for traineer og vil ansette åtte. Hydro vil ha 30.

Responsen på slike programmer er svært stor. Telenor har allerede fått over tusen søkere til sine åtte plasser. Søknadsfristen går ut 13. februar.

Trainee-programmet til Telenor starter 1. september i år og går over to år. De søker talenter fra hele Skandinavia som ønsker seg en fremtid innen telekommunikasjon.

Rådgiver Hege Sand i Telenor er svært fornøyd med responsen, tre dager før fristen går ut.

- Vi ønsker å finne og rekruttere de aller beste yngre kandidatene i Skandinavia, og utvikle dem til å bli fremtidige talenter i organisasjonen. Vi har hatt stor etterspørsel etter et slik program, og får mange tilbakemeldinger på at Telenor er en attraktiv arbeidsplass blant studenter og yngre profesjonelle. Den store interessen for programmet tyder jo også på det," sier Sand, som er ansvarlig for traineeprogrammet.

De formelle kravene er en akademisk grad med minimum fire års studier samt gode kunnskaper i engelsk og minst ett skandinavisk språk.

Fast Hydro-jobb

Hydro skal ha 30 traineekandidater med ulik bakgrunn. Selskapet søker både teknologer, økonomer og personalfolk.

Hydro vil utplassere kandidatene i både Norge, Tyskland, Russland og Japan. Etterpå frister fast ansettelse.

Utplasseres

Telenor lover at sine åtte kandidatene vil få en bred faglig innføring og et unikt innblikk i en innovativ bransje. I løpet av opplæringstiden skal de igjennom tre moduler som blant annet innebærer utplassering både i Skandinavia og i Telenors internasjonale virksomheter. Kandidatene vil under hele opplæringstiden få veiledning av en mentor samt at de skal følges opp på mål av en leder, opplyser Telenor i en pressemelding.

Søknadsskjema og mer informasjon om Telenors trainee-program finnes på www.telenor.com/trainee .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.