T2

Synes du Google Glass ser dumt ut?

Disse brillene sier fra om noen ringer, og kan styre mobilen din.

Smarte briller, men ikke smartbriller. Weon Glasses kan fortelle deg når det skjer noe nytt på telefonen, og kan for eksempel styre musikken på mobilen.
Smarte briller, men ikke smartbriller. Weon Glasses kan fortelle deg når det skjer noe nytt på telefonen, og kan for eksempel styre musikken på mobilen. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
3. mars 2014 - 16:08

Smartbriller som Google Glass ser ut til å bli fremtidens dings. Du kan ta video og bilder, få retning og styre telefonen din rett fra neseryggen.

Men helt ærlig: Det ser kanskje ikke spesielt smart ut, og er kanskje ikke noe for dem uten homozygot dominant nerdegen.

LES OGSÅ: De største nyhetene og trendene fra mobilfesten

Her kommer Weon inn i bildet. Disse ser ut som helt vanlige brilleinnfatninger, og du kan ha glass med styrke eller solbrilleglass i dem.

Vi strekker begrepet langt og lengre enn langt om vi kaller dem smartbriller. Men de er en slags mellomting. I en av brillestengene sitter en Bluetooth-brikke, en lysdiode og et batteri. Brillen kan også lage lyd, og har to taster.

Varsler om varsler

Tanken er at brillen lyser når du får meldinger og slikt på mobilen din, og det er angivelig bare brukeren som ser dette lyset. Det er dog mulig å aktivere en lysdiode på siden også. Dioden kan lyse i forskjellige farger avhengig av hva slags varsel det er snakk om.

Tastene på siden kan brukes til alt fra å styre musikken til å ta bilder med. Dette bestemmer du i den medfølgende appen. Det er dessuten mulig å spore opp brillene ved hjelp av appen. Praktisk for den som stadig glemmer hvor brillene ble av. Batteriet skal vare en ukes tid, og lades med en vanlig Micro-USB-lader.

LES OGSÅ: Kle iPhone og iPad i tre

Men dette er altså ikke en smartbrille. Det kan kanskje best beskrives som et første steg inn i bekledningsteknologiens verden.

Prototype av brillene. Her er elektronikken synlig i brillestangen.
Prototype av brillene. Her er elektronikken synlig i brillestangen. Marius Valle
Men som Weons representant på standen deres i Barcelona så elegant sa det: Om et par år er dette søppel. Vi antar at de har lagt pengene sine i produktutvikling, og ikke mediatrening.

En snedig idé syns vi likevel det er. Synd da, at de ikke er å få kjøpt i Norge. De skal selges hos optikere nedover i Europa.

LES OGSÅ:

Nesten umulig tynt nettbrett

LGs mini-telefon har 4,7 tommers skjerm

Norske sensorer for fingeravtrykk er klare for mobilen

HTC vil låne prosessoren din og løse gåter

Slik er Samsungs nye smartklokker  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.