MOBIL

Syltynn 5-tommer fra ZTE

Lanserte verdens tynneste 1080p-mobil.

9. jan. 2013 - 12:01

Mens 2012 var det store året for 720p-skjermer, er det 1080p som gjelder i år, og produsentene ser i stor grad ut til å mene at femtommere er det riktige valget. Dette har vi sett fra både SonyHTC og Huawei - og i natt avduket også ZTE en telefon i denne klassen.

ZTE-beistet har fått navnet Grand S, og er en lekker kruttpakke med tynt karrosseri. 

Kun 6,9 mm tykk

Med femtommers skjerm og 1080p-oppløsning blir straks størrelsen på telefonen et imponerende punkt. Nå er riktignok ikke målene på 142 x 69 millimeter i høyde og bredde noe som skiller seg ut - men en tykkelse på fattige 6,9 millimeter er oppsiktsvekkende for en modell som dette.

Vekten er et knapt gram lavere enn Samsungs beskjedne Galaxy S II - nærmere bestemt 110 gram.

Det er altså ZTE som per nå har "verdensrekorden" i både tykkelse og vekt for en femtommer.

For å drive godsaken har ZTE fått på plass den samme systembrikken som står de siste toppmodellene fra både Sony, LG og en rekke andre produsenter: Qualcomm Snapdragon S4 Pro - også kjent som APQ8064.

Denne systembrikken gir deg fire Krait-prosessorkjerner på 1,7 GHz, kombinert med grafikkbrikken Adreno 320 og 2 GB RAM.Dette er verdens tynneste 1080p-mobil.

4G

En toppmodell uten 4G er ikke noe man tør lansere i dag, og med Qualcomms MDM8215-brikke på plass har du fembånds LTE-støtte i ZTE Grand S. Dette betyr at den støtter de norske LTE-båndene, så du kan få skyhøye internetthastigheter også her til lands.

Kameraet i telefonen tar bilder i 13 megapikslers oppløsning, og kan filme i 1080p - også dette ser ut til å bli veldig utbredte egenskaper i år.

Internminnet er ellers på 16 GB, og du får i tillegg minnekortstøtte.

Av trådløs teknologi får du Bluetooth 4.0, som kommer godt med i disse dager. Det er foreløpig litt i det blå om den har NFC.

Android-versjonen er 4.1 JellyBean, men den vil trolig bli oppdatert til Android 4.2 iløpet av overskuelig fremtid.

Usikker verdenslansering

ZTE Grand S skal lanseres i hjemlandet, altså Kina, allerede i første kvartal. Det er foreløpig usikkert når og om den dukker opp her til lands. Med selskapets første firekjernetelefon friskt i minnet (altså den vi snart har ventet ett år på) er vi foreløpig ikke veldig optimistiske.

Kilde: ZTE

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.