KARRIERE

Sykesaken kan vippe Ap

Statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet taper oppslutning grunnet sykelønnssaken.
Statsminister Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet taper oppslutning grunnet sykelønnssaken. Bilde: Stein Jarle Olsen
11. jan. 2010 - 07:50

I en meningsmåling som Norfakta har gjennomført for Nationen og Klassekampen, får Arbeiderpartiet 30,3 prosent oppslutning.

Må skifte fokus

Det er ned 1,3 prosentpoeng fra forrige måling, og hele 5,2 prosent fra stortingsvalget i fjor høst.

Og fallet kan fortsette, ikke minst på grunn av vanskelige forhandlinger som venter om sykefraværet, tror valgforskeren.

– Jeg ser ikke bort fra at Ap kan havne under 30 prosent dersom fokuset på sjukefravær fortsetter, sier Todal Jenssen til Klassekampen.

Passive Ap-velgere

Det er de tradisjonelle Arbeiderparti-velgerne som kan vende partiet ryggen i spørsmålet om sjukefravær, mener Todal Jenssen.

– Jeg føler meg helt sikker på at saken vil demobilisere mange tradisjonelle Ap-velgere. Ikke i den forstand at de nødvendigvis går til andre partier, men at de blir passive og ikke svarer at de støtter partiet når de blir spurt i meningsmålinger. Da gir det utslag, sier Todal Jenssen.

Han sier også at det tradisjonelle tillitsmannsapparatet i ren frustrasjon kan reagere med «å trekke tilbake mobilisering» – noe som vil merkes på sikt. (©NTB)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.