INDUSTRI

Sykefraværet går ned

FRAVÆR: Sykefraværet i industrien har falt 30 prosent på 10 år og er nå nede i  4 prosent.
FRAVÆR: Sykefraværet i industrien har falt 30 prosent på 10 år og er nå nede i 4 prosent. Bilde: Colourbox.com
Tore Stensvold
15. sep. 2011 - 14:06

Norsk Industri kaller fallet i sykefraværet for kraftig. Det er nå nede i 4 prosent i gjennomsnitt, melder Norsk Industri.

Fraværet er redusert med 9 prosent sammenlignet med andre kvartal 2010 og hele 30 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2001. Da ble avtalen om inkluderende Arbeidsliv (IA) inngått.

Samarbeid og tid

Administrerende direktør i norsk Industri, Stein lier-Hansen, sier at det tar tid å redusere sykefravær.

Stein Lier-Hansen, Norsk Industri, legger fram konjunkturrapporten 27. januar 2011
Administrerende direktør i norsk Industri, Stein lier-Hansen, sier at det tar tid å redusere sykefravær. MÅLRETTET: Stein Lier-Hansen i Norsk Industri gir langsiktig og godt samarbeid æren for sykefraværsnedgangen. Kjetil Malkenes Hovland

– Sterk forankring og gode prosesser der alle parter på bedriften deltar, er avgjørende. Målrettet arbeid og sterkt HMS-fokus viser seg å gi gode resultater over litt tid, sier Lier-Hansen.

Ett år - 9 prosent

NHO-foreningen opplyser at 229 bedrifter med 58.410 ansatte utgjør statistikkgrunnlaget for 2. kvartal 2011.

Det gjennomsnittlige sykefraværet var da 4,1 prosent. Dette er en nedgang 9,2 prosent (eller 0,4 %-poeng) sammenlignet med 2. kvartal i 2010, skriver Norsk Industri på sine hjemmesider.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.