IKT

Syk IKT-kontrakt

Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
13. jan. 2004 - 18:11

Sikkert til stor skuffelse for både Siemens og Ementor, som var de to andre tilbyderne, stakk Telenor og HP av med tidenes IKT-kontrakt.

Helsebygg Midt-Norge valgte Telenor til å utstyre det nye universitetssykehuset St.Olavs Hospital med det beste IKT-utstyr og systemer på markedet.

Den første delen av kontrakten dreier seg om basisinstallasjoner. I tillegg innebærer kontrakten en opsjon på drift av løsningen i opptil åtte år. Da kan kontrakten komme opp i ca. en milliard kroner.

Kontrakten er selvfølgelig en fjær i hatten som vil gi Telenor stor kompetanse på dette område, noe som kan komme godt med for å hente inn liknende kontrakter med andre helseregioner.

Ifølge en pressemelding fra Telenor, er det kombinasjonen teknologi og mennesker som ble avgjørende.

- Helsebygg Midt-Norges beslutning om å velge Telenor som totalleverandør av IKT-infrastruktur til det nye St. Olavs hospital i Trondheim, beviser at Telenors løsninger kombinerer teknologi og mennesker på en måte som gir konkurransefortrinn for våre kunder. Det er en omfattende kontrakt og vi gleder oss til å være med å skape fremtidens sykehus, til nytte for pasienter og ansatte, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby, leder av Telenors virksomhet i det norske markedet.

Telenor er totalleverandør og vil få ansvar for design, prosjektering, levering, opplæring og drift av nettverkselektronikk, kabling, trådløse nett, og avanserte telefonløsninger til sykehuset. Pasientterminaler og bærbare data- og teleenheter hører også med. Telenor samarbeider nært med HP Norge og en rekke andre underleverandører om kontrakten, mange av dem lokalt til stede i Sør-Trøndelag.

Pasientfokus

IT-kontrakten vil få stor betydning for både pasienter og ansatte på det nye sykehuset. Hver seng vil være utrustet med en terminal der pasienten vil få tilgang til en lang rekke tjenester.

Den vil fungere som telefon, TV, radio og som Internett-terminal. Her kan pasientene kunne få tilgang til sin egen elektroniske journal og til informasjon om den sykdommen de har.

All kommunikasjon til disse terminalene vil være basert på IP.

Alt over IP ¿ IP over alt, har vært mottoet på sykehuset.

Bare ved å rute radio- og TV-signalene gjennom IP-nettet i stedet for å bruke tradisjonell koaksialkabel sparer sykehuset syv millioner kroner i kabling.

De ansattes verktøy skal også digitaliseres i størst mulig grad. Leger og sykepleiere får tilgang til informasjon gjennom trådløse tavle-PC-er som de også kan bruke til å notere og diktere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.