BYGG

Sweco kjøper elektroingeniører

Sweco Grøner-sjef Vibecke Hverven.
Sweco Grøner-sjef Vibecke Hverven. Bilde: Eva Graasten / Sweco Grøner
Mona StrandeMona StrandeJournalist
29. jan. 2009 - 10:21

Selskapet El Design, bestående av rådgivende ingeniører i elektroteknikk, blir en del av Sweco på Ski fra 1. februar.

Sweco styrker med dette ytterligere sin posisjon i markedet.

På jakt

Rådgivningsselskapet Sweco har vært på jakt etter tunge prosjektledere med elektrobakgrunn.

Jakten har vist seg lønnsom i form av faglig tunge elektroingeniører innen elektronisk prosjektering hos El Design .

– Kompetansen som finnes hos El Design AS er med på å styrke oss ytterligere innen elektroteknikk, et område der vi opplever stor etterspørsel. El Design har på relativt kort tid opparbeidet seg en solid markedsposisjon, og en kundeportefølje som vi sammen skal videreutvikle. Vi gleder oss til å innlemme dem i Swecofamilien, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge AS.

Oppkjøpet blir det første i 2009, og trer i kraft allerede fra 1. februar. Sweco fortsetter med dette den offensive satsingen fra 2008, da de gikk til oppkjøp av fire selskaper.

Høy kompetanse

Siden etableringen av selskapet i 2003, har El Design opplevd stor etterspørsel på sine rådgivende tjenester innen elektroteknikk. Med kontor på Ski, men med hele Østlandet som virkeområde, så selskapet etter hvert at de satt med for få ressurser i forhold til etterspørselen i markedet.

– Vi ønsker å ta kundene våre inn i et miljø med bredere kompetanse for å sikre at kundenes interesser blir ivaretatt på best mulige måte. Å bli en del av Sweco betyr at vi kommer inn i et veldrevet og godt renommert selskap. Oppkjøpet åpner også for at vi etter hvert kan jobbe med flere typer prosjekter enn det vi gjør i dag. Vi ser det derfor som en stor fordel for oss, og våre kunder, at vi nå blir en del av en storfamilie, sier Bjørn Ole Langslet, prosjektingeniør og daglig leder i El Design.

Lokal forankring

El Design flytter inn i Swecos lokalkontorer på Ski som en del av selskapets regionale satsning. At El Design får beholde sin lokale tilstedeværelse synes Langslet er utelukkende positivt.

– Selv om vi har virkeområde over hele Østlandet, er det en stor fordel for oss at vi fortsatt er tilgjengelige for våre kunder med lokal forankring. Lokalkunnskap opparbeidet gjennom mange års erfaring, samt kjennskap til området og bygningsmasser gjør at vi kan tilføre Sweco mye ved å bli på Ski, understreker Langslet.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.