KARRIERE

Svensken: Vi er autoritetstro

Dag Yngve Dahle
19. des. 2007 - 22:01

- Det stemmer sikkert at svensker er mer formelle enn nordmenn og dansker. Vi oppfattes kanskje som litt alvorlige. Svensker er gjerne pliktoppfyllende, autoritetstro og gjøre gjerne det sjefen sier. Vi har ikke opplevd krig på 200 år, og er vant til at ting fungerer som de skal, mener den unge apotekeren.

Balansen

- På grunn av krigen har både nordmenn og dansker kanskje vært nødt til å ta mer for seg, og ha et sterkere fokus på salg og utadrettet virksomhet. Jeg kjenner meg også igjen i at danskene er mest udadvendte i Norden. Jeg tror det er mye i at utsagnet om at danskene kommer med ideen til et produkt, svenskene lager produktet og nordmenn selger det, sier hun.

29-åringen ser både positive og negative sider ved norsk arbeidsliv.

- Det positive er at man får flere sjanser her, og kan stige raskt i gradene hvis man står på og gjør en innsats. I Sverige er arbeidslivet mer statisk, og alder og erfaring betyr mer for opprykk enn i Norge. Jeg hadde ikke vært leder ved et apotek i dag om jeg hadde bodd i Sverige, sier hun.

Hun legger til:

- Det negative er at norsk arbeidsliv kan være stressende. Det kan være en utfordring å finne den rette balansen mellom jobb og fritid. Man må passe seg for ikke å jobbe seg ihjel, sier Persson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.