IT

Svenske overtar som ny teknologidirektør i Telenor Norge

Går fra å være CTO i Sverige til CTO i Norge.

Blir teknologitopp i Telenor Norge: Svenske Magnus Zetterberg overtar som ny teknologidirektør i Telenor Norge.
Blir teknologitopp i Telenor Norge: Svenske Magnus Zetterberg overtar som ny teknologidirektør i Telenor Norge. Bilde: Telenor
27. aug. 2014 - 14:26

De færreste blir lenge i den samme jobben i Telenor. Som i mange store selskaper flyttes folk rundt med noen års mellomrom.

Nylig ble det kjent at teknologidirektør i Telenor Norge skal blir sjef for Telenors datterselskap Maritime Communications Partner.

Kommer fra Sverige

Jakten på etterfølger ble ikke langvarig. Det er Telenor i Sverige som må avgi sin teknologidirektør gjennom de siste fem årene, Magnus Zetterberg.

Den svenske ingeniøren har en 24 år lang fartstid fra telebransjen som begynte i Ericsson og fortsatte til Nokia Networks og videre til 3G Infrastructure Services.

Her var han med og etablerte det han kaller aktiv nettdeling hvor to eller flere selskaper deler på infrastruktur og basestasjoner. Det samme som Telenor og Telia nå gjør i Danmark, for å utfordre markedslederen der.

Les også: Forbereder ny generasjon mobilnett med opptil 300 Mbit/s

Fra utfordreren til markedslederen

Vi tipper den nye teknologidirektøren neppe vil etablere et slikt samarbeid med Netcom i Norge.

Her i landet vil de overlate til andre å bygge sine egne nett.

– Det begynner å bli en del år jeg begynte i bransjen og siden jeg var med å sette opp den første GSM-samtalen i Ericsson i 1991. Denne bransjen har sett en rivende utvikling, og det er selvfølgelig veldig smigrende å få en slik rolle hos Telenor. I Sverige har vi vært utfordreren. Nå skal jeg jobbe for markedslederen. Det er en annen dynamikk og noe jeg gleder meg til, sier Zetterberg, som gjerne vil komme tilbake og snakke om teknologi når han er begynt i stillingen 1. oktober.

I mellomtiden er det nok å gjøre i den svenske delen av Telenor.

Les også:

Mange frykter et duopol i telemarkedet. Det vil Ice gjøre noe med

One Call-sjefen langer ut mot Telenor

Telenor skal kvitte seg med 3G  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.