Svensk tech-selskap etablerer seg i Norge

I fjor var Wec 360 innblandet i hver fjerde bolig som ble bygget i nabolandet.

Boligvisning med VR-briller er et av selskapets satsningsområder.
Boligvisning med VR-briller er et av selskapets satsningsområder. Foto: Wec 360
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
12. juni 2018 - 10:18

På kort tid er tech-selskapet Wec 360 blitt store innen 3D-visualisering for byggebransjen i Sverige. l løpet av 2017 visualiserte selskapet mer enn hver fjerde bolig som ble bygget i nabolandet samt en rekke prosjekter innen byplanlegging, heter det i en pressemelding. Nå etablerer selskapet seg i Norge.

– Med virtual reality og augmented reality hjelper vi kundene våre i byggebransjen til å gjøre reisen for boligkjøpere trygg og inspirerende, sier Vegard Westergård, som er salgssjef for Wec 360 i Norge.

I Sverige samarbeider selskapet med utbyggere som Skanska, Peab, HSB og Riksbyggen.

– Modnere marked i Norge

– Den norske byggebransjens utfordringer likner mye på de svenske. Det som gjør Norge spesielt, er den store teknologiske modenheten hos sluttbrukeren. Bruken av internett og smartphones er omtrent fullt utbredt, og teknologi som VR er blitt tatt imot med åpne armer. Nå tenker vi oss at man nesten sitter og venter på enda bedre digitale verktøy. Og det er der vi kommer inn, sier Vegard Westergård.

– Med AR får man et overblikk og følelse av hvordan ganske komplekse saker og ting henger sammen. Boligkjøpere og andre interessenter kan enkelt få en eiendom eller en hel bydel til å vokse opp fra sitt eget frokostbord, via mobiltelefon eller nettbrett, beskriver Josefine Dahlström, prosjektleder hos Wec.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.