ARBEIDSLIV

Svensk bio-tek-samling

SwedenBIO skal være en industrisammenslutning for gen- og bioteknologiselskapene i landet som skal jobbe for å gjøre næringen enda mer internasjonalt konkurransedyktig.

Ifølge internasjonale rapporter, har Sverige høyets antall bioteknologiselskaper i forhold til folketallet. Den nye organisasjonen hevder selv at det skyldes at landet har internasjonale fyrtårn innen farmasøytisk industri, så som Astra og Pharmacia, som skaper grunnlag for vekst og knoppskyting.

Styreleder og adm. dir. Mats Petterson i Biovitrum - ett av selskapene bak sammenslutningen - mener at finansielt sterke og kommersielt suksessrike bedrifter danner grunnlaget for videre vekst i bransjen.

-Med disse selskapene som en base, kan vi gjøre undervisning i naturvitenskaplige fag mer attraktive og vi kan tiltrekke oss utenlandske investeringer og fagekspertise, sier Petterson.

Han venter kraftig vekst for bransjen, blant annet fordi regjering, politikere og myndigheter støtter opp om bransjen. I tillegg har Sverige satset på forsking på aktuelle fagområder.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.