KARRIERE

– Svekker ingeniørfaget

Dette vil uten tvil være med på å svekke ingeniørfagmiljøene i Norge, sier leder for NITO-studentene Kristine Nicolaisen.
Dette vil uten tvil være med på å svekke ingeniørfagmiljøene i Norge, sier leder for NITO-studentene Kristine Nicolaisen. Bilde: Hans Henrik Sørensen
Maria Amelie
6. okt. 2011 - 14:25

NITO-studentene er bekymret for at det ikke blir bevilget ekstra penger til implementeringen av rammeplan for ingeniørutdanningen.

– I 2012 starter ingeniørutdanningene opp med nye rammer og krav til innhold. At det ikke bevilges ekstra midler til implementering av dette, kan gjøre at det store arbeidet med revidering av ingeniørutdanningene er forgjeves, sier leder for NITO-studentene Nicolaisen i en pressemelding.

Les også: Gir millioner til ingeniørstudier

Forbedre ingeniørfaget

Flere høyskoler planlegger innføring av en ny rammeplan for ingeniørutdanningen i studieåret 2012–2013.

Målet med rammeplanen er å forbedre den faglige kvaliteten i ingeniørfaget, redusere studentfrafallet og styrke forskningsforankringen i ingeniørfagene.

Feil prioritering

På Kunnskapsdepartements sider presiseres det at en ny rammeplan forutsetter samarbeid, arbeidsdeling og faglig konsentrasjon (SAK) mellom institusjonene og næringslivet.

Nicolaisen sier at selv om implementeringen betyr store kostnader, så er det en kostnad regjeringen må ta fordi ellers vil det ha en negativ effekt på ingeniørutdanningen i Norge.

– Dette vil uten tvil være med på å svekke ingeniørfagmiljøene i Norge.

Hun er skuffet over at regjeringen ikke ser at det er en god samfunnsinvestering i en tid da behovet for flere ingeniører er så stor i Norge.

Lite praksis

Fagpolitisk ansvarlig ved Norsk studentorganisasjon (NSO), Jens Folland sier til Teknisk Ukeblad at ingen ekstra penger til innføring av rammeplan kan føre til en svakere satsing på praksis inn i ingeniørutdanningen.

Dette kan igjen føre til mindre arbeidslivsrelevans i utdanningen. Det mener NSO er uheldig.

– Hovedargumentet mot praksis har jo lenge vært de store kostnadene forbundet med det, og vi frykter at institusjonene vil bli for presset økonomisk til å kunne prioritere praksis i utdanningen, sier Folland.